Hlavní obsah

Život v přebytku. Stamiliony se ukrývají nejen v obrazech, ale i v jídle

Nejnavštěvovanější galerií světa je pařížský Louvre. Hlavním městem umělců už ale není Paříž.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdo je nejbohatší kuchař světa? A byl nalezen nejdražší ukradený obraz v dějinách? Prozradí magazín Barvy byznysu.

Článek

Za jediný rok se odehrálo 39 milionů transakcí s uměleckými předměty. Měřeno penězi má tak „nevyčíslitelná hodnota“ umění cenovku 63,7 miliardy dolarů. Kdo je nejprodávanějším žijícím umělcem? A kdo ze starých mistrů drží titul „nejvýnosnějšího autora“ dodnes? Podívejte se v první části ekonomického magazínu Barvy byznysu nahoře ve videu.

Celý díl se věnuje utrácení peněz za věci trochu zbytné. Trochu modlou se v posledních letech stalo jídlo a díky němu se řada vynikajících šéfkuchařů stala celebritami. A dokáží vydělat stamiliony dolarů. Přitom k tomu nepotřebují ani vzývanou michelinskou hvězdu, jak dokazuje britský kuchař Jamie Oliver. Ten už si vyvařil slušných 235 milionů dolarů a za jediný příspěvek na Instagramu si může účtovat 8 500 dolarů. Kdo mu šlape na paty? Podívejte se v druhé části pořadu níže ve videu.

Co je nového ve světě módy? Podívejte se na novou rubriku magazínu Barvy byznysu.Video: Seznam Zprávy

Návštěva luxusní restaurace je jedním ze zážitků, který si k rozptýlení všedních dní dopřáváme. Jak to vypadá na trhu se zážitky a po čem nejvíce toužíme? I o tom v Barvách byznysu mluví šéfka portálu Slevomat Marie Havlíčková. A také prozradí, jak firma pod jejím vedením za poslední roky „dospěla“ a místo večírků si nyní zakládá na výhodách pro rodiče.

Ekonomický magazín Byznys vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den v premiéře od 14:00 a následně v reprízách od 18:15 a 22:30.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod ZDE.

Reklama

Doporučované