Hlavní obsah

Živý přenos Televize Seznam: Messiho armádu zkusí zaskočit střelec Aspas, nešťastník z Lužnik

Který fotbalový klub dává na platy svých hráčů nejvíc peněz na světě? Zkuste hádat. A odpověď najdete v tomto videu.Video: DIGI Sport

 

Reklama

FC Barcelona vévodí tabulce letos netradičně vyrovnané španělské fotbalové La Ligy. V podvečer ji čeká duel s Celtou Vigo, která prožívá jednu ze svých lepších sezon. Její elitní střelec Iago Aspas zaznamenal v ročníku už 10 gólů, domácí kanonýr Lionel Messi 14. A kdyby dnes vsítil hattrick, dostoupal by Messi k metě 400 gólů ve španělské lize. Jestli se to povede, sledujte v přímém přenosu Televize Seznam. Studio, jehož hostem bude někdejší sparťanský kouč David Holoubek a moderovat ho bude Jindřich Šídlo, začíná v 18:15 hodin.

Článek

Tři týdny scházel Messi Barceloně kvůli zranění ruky, ale na formě mu ta pauza nijak neubrala. Naopak. V posledních dvou ligových duelech nasázel soupeřům 5 branek, navíc pokaždé na hřišti soupeře: dvě v derby na Espanyolu, tři na trávníku Levante. Není divu, že se na jeho fazónu už převelice těší i jeho vyznavači doma, na Nou Campu.

Tím spíš, že v historické střelecké tabuce španělské La Ligy už Messi nastřádal neuvěřitelných 397 gólových zásahů a útočí tedy pomalu na kótu 400. Podrobněji jsme o tom psali zde, v článku se dozvíte také to, o kolik gólů už Messi ve španělské lize přestřílel svého rivala Cristiana Ronalda.

„Messi má pro diváky bezpochyby velmi atraktivní styl, skvělé vedení míče, dribling, umí zahrávat standardky, disponuje perfektní střelou. Ale na můj vkus, jak bych to řekl... Já mám rád týmovější fotbal, takže by mi udělal radost, kdyby se po ztrátě míče víc věnoval presinku, snaze získat rychle balon zpátky,” nechal se slyšet David Holoubek, který před dvěma roky vedl Spartu v Evropské lize k vítězstvím nad Interem Milán či Southamptonem.

Prohlédněte si barcelonskou soupisku hráčů vybraných koučem Valverdem pro utkání s Celtou Vigo:

„Messi toho týmu dává spoustu, díky těm svým gólům a finálním přihrávkám, jejich prostřednictvím samozřejmě Barceloně dělá body do tabulky, to je jasné. Ale kdybych ho měl hypoteticky v týmu já, chtěl bych po něm, aby dělal i jiné věci, když se mě tedy na to ptáte,“ dodal Holoubek s úsměvem.

Foto: Profimedia.cz

David Holoubek, host studia Televize Seznam k utkání Barcelona-Vigo.

Víc o Messim i svých názorech na Barcelonu řekne bezpochyby jako host dnešního studia Televize Seznam, které začíná už v 18:15, čtvrt hodiny před výkopem utkání.

Moderovat ho bude Jindřich Šídlo, který se před nedávnem vydal na utkání La Ligy mezi Vigem a Realem Madrid. Podívejte se, co tam zažil:

Jindřich Šídlo hovořil ve Vigu i s hvězdou domácího týmu Iagem Aspasem.Video: DIGI Sport

Jak uvidíte ve videu, Jindřich se setkal i s Iagem Aspasem, 31letou hvězdou Celty Vigo, fotbalistou, který oblékal i dres FC Liverpool či FC Sevilla, zásadní část kariéry ale strávil právě ve Vigu, v jehož barvách vstřelil v soutěžních zápasech už 132 gólů, z toho 77 v La Lize.

Velmi smutný okamžik si tento borec, který se ve svých 29 letech dostal do španělské reprezentace, prožil letos na fotbalovém mistrovství světa v Rusku. V osmifinále v moskevských Lužnikách to byl právě on, kdo šel v penaltovém rozstřelu s domácím Ruskem zahrávat pokutový kop v páté sérii. A když podobně jako před ním kolega Koke neproměnil, museli Španělé domů.

Aspas versus Akinfejev. Jak to dopadlo, už víte:

V tomto ohledu se mu, pravda, Lionel Messi příliš posmívat nemůže, protože jeho Argentina nešla o nic dál, zůstala v osmifinále na štítě pozdějších šampionů z Francie.

Češi ani Slováci na šampionátu nestartovali, tedy ani Stanislav Lobotka, s nímž Jindřich pořídil ve Vigu, kde tento rodák z Trenčína působí, další interview:

Stanislav Lobotka nastupuje za Vigo pravidelně.Video: DIGI Sport

Jak se Lobotka zmínil, Vigu by v konečné tabulce vyhovovala pozice kolem pátého šestého místa, hlavně aby znamenala postup do evropských pohárů.

Nejvýš zatím v domácí soutěži dostoupala nebeská modř na dresech Viga v sezoně 2002/03, kdy Celta, jejíž barvy tehdy oblékali Valerij Karpin či Alexandr Mostovoj, skončila čtvrtá a kvalifikovala se tak zatím poprvé i naposledy ve své klubové historii do Ligy mistrů.

A tady jsou zmíněné ruské opory tehdejší Celty: Karpin a Mostovoj

Nejprve tedy Celta v Lize mistrů musela projít její kvalifikací, v níž tehdy vyřadila i pražskou Slavii. Až mezi 16 nejlepšími v soutěži ji pak zastavil londýnský Arsenal.

Předtím v jarních měsících let 1999, 2000 i 2001 došlo Vigo třikrát v řadě do čtvrtfinále Poháru UEFA. A když v tom na podzim 2001 chtělo pokračovat, vyřadilo nejprve Sigmu Olomouc, ale hned v dalším kole už Vigu zatnul tipec tým Slovanu Liberec, pomohly k tomu tehdy dva góly Jana Nezmara, jeden Štajnerův a ve Španělsku navíc i jeden „vlastenec“ hráčů Viga.

Jiří Štajner patří podobně jako Václav Koloušek či trenér Ladislav Škorpil mezi ikony nedávné historie libereckého klubu:

V roce 2004 ale přišel propad Viga, první sestup se sice povedlo do roka návratem napravit, ale další sestup v květnu 2007 se spravil comebackem mezi elitu až o pět let později.

Jen pro zajímavost: V současném kádru Viga působí i Emre Mor, turecký postrach české obrany z Eura 2016. Tehdy osmnáctiletý mladík si na stadionu v Lensu pohrával s obranou týmu Pavla Vrby, jak chtěl. A už v 10. minutě rozjel akci, která díky zakončujícímu Yilmazovi otevřela skóre zápasu, jenž nakonec Turci vyhráli 2:0 a poslali Čechy domů.

S míčem toho Emre Mor umí spoustu:

Od té doby ale Emre Mor příliš nezáří. Do Viga přišel před rokem a půl z Dortmundu jako tehdy nejdražší posila klubu za 13 milionů eur, ale v La Lize za tu dobu vsítil jedinou branku.

A jak vidno, nedostal se Miguelu Cardosovi, trenérovi Celty Vigo, ani do nominace pro dnešní utkání:

A nějaké ty novinky z Barcelony? Zdravotní problémy obránců Umtitiho a Vermaelena vyřešil klub angažováním Jeisona Murilla, kolumbijského reprezentanta, který přichází na hostování z Valencie.

Za výpůjčku 26letého obránce, který už hrával i za Granadu, Las Palmas či Inter Milán, zaplatí nyní Barcelona 2 miliony eur, pokud by se rozhodla si ho v létě ve svém kádru ponechat a změnit hostování v přestup, doplatila by dalších 25 milionů eur.

Jeison Murillo, posila zadních řad Barcelony pro jaro roku 2019:

Zajímavý příběh s propojením na Barcelonu se začíná rozvíjet v Paříži, kde Adrien Rabiot odmítl prodloužit kontrakt, který mu vyprší v létě. A deník Le Parisien napsal, že už je domluvený s Barcelonou.

Antero Henrique, sportovní ředitel Paris SG, naznačil, že když se Rabiot k věci staví takto, už se na jaře do sestavy mistrovského týmu nevejde. Což sice podpořili fanoušci klubu transparenty „Rabiote, nepotřebujeme tě“, ostře proti tomu ale vystoupila Rabiotova matka Veronique, která syna zastupuje jako jeho agentka, i hráčská asociace působící ve francouzské Ligue 1. Nejvíc rozmrzelý je pak z celé věci trenér Thomas Tuchel, který poznamenal, že se mu vůbec nelíbí, kam se situace kolem Rabiota posunula.

Barcelona jakékoli své údajné dohody s Rabiotem dementuje. Podle řádů by směla s jeho matkou-agentkou Veronique začít jednat až v novém roce:

Barcelona se ale po posilách rozhlíží i jinde. Marc Overmars, sportovní ředitel Ajaxu, naznačil, že právě Barca je v popředí seznamu zájemců o služby Frenkieho De Jonga a Matthijse De Lighta, nových klenotů vyhlášené líhně talentů z Amsterdamu.

Naopak do Číny by mohl zamířit Brazilec Malcom, který si od letního příchodu z Bordeaux zahrál zatím za Barcelonu jen 296 minut. Barca si ho přitom pořídila za 40 milionů eur, nespecifikovaný klub z čínské ligy údajně nabízí 65 milionů v téže měně.

Jak si Barcelona povede dnes večer, tedy 22. prosince, proti Vigu, sledujte v přímém přenosu Televize Seznam ze španělské La Ligy. Studio s Jindřichem Šídlem a hostem Davidem Holoubkem začíná v 18:15.

Reklama

Související témata:
Celta de Vigo

Doporučované