Hlavní obsah

Manchester United stíhá špičku a zájemcům o obživlého Pogbu říká „ne“

Paul Pogba by s José Mourinhem na společnou dovolenou nejspíš nejel. Po Portugalcově odchodu však v barvách United opět září.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Jeho návrat by si přáli v Juventusu, po službách fotbalového mistra světa Paula Pogby touží i v Barceloně či Paříži. Ale šéfové Manchesteru United nyní všechny zájemce odmítají. Po odchodu manažera Josého Mourinha, se kterým Pogba neměl dobré vztahy, totiž francouzský středopolař na hřišti takříkajíc obživnul. A měl by být tahounem United i v dnešním utkání Premier League proti Bournemouthu, které živě odvysílá Televize Seznam.

Článek

Předzápasové studio moderované Jiřím Hoškem začíná v 17.10. Hostem studia bude Jaromír Blažek, který na manchesterském stadionu Old Trafford chytal před 14 lety v duelu Ligy mistrů za pražskou Spartu.

Po notně rozvrzaném vstupu do sezony do toho šéfové United „řízli“ šest dní před naším Štědrým dnem, kdy se rozloučili s portugalským manažerem José Mourinhem, u kterého velmi haproval poměr cena / výkon. A zejména pak vztahy s mnoha hráči v kádru, v první řadě s Paulem Pogbou.

Ten po Portugalcově vyhazovu jakoby zázrakem „obživl“ a patřil k hlavním tahounům výher nad Cardiffem a Huddersfieldem, ke kterým z lavičky vedl tým United norský kouč Ole Gunnar Solskjaer, ve svých hráčských letech živý inventář střídačky sira Alexe Fergusona.

Jak Cardiff, tak Huddersfield patří k jasným outsiderům soutěže, Bournemouth sice najdeme v tabulce o něco výš, dnes, tedy v neděli 30. prosince dopoledne platilo, že „Cherries“ uzavírali v tabulce Premier League první tucet. Ale z posledních 9 ligových zápasů jich prohráli 7, a posledně ve Wembley přišli navíc při debaklu 0:5 o kapitána Simona Francise, jehož zraněné koleno teď bude potřebovat devítiměsíční pauzu.

Připomeňte si, jak vypadala Solskjaerova premiéra na střídačce United spojená s výhrou v CardiffuVideo: DIGI Sport

Z dosavadních 15 zápasů proti Manchesteru United, které kronika „Cherries“ napříč všemi soutěmi pamatuje, vyhráli fotbalisté Bournemouthu jen dva. Na Old Trafford se jim zatím povedlo skórovat všehovšudy dvakrát.

United se teď snaží využít relativně příznivého losu k tomu, aby se v tabulce posunuli výš, první soupeř ze špičky je čeká až 13. ledna, kdy hrají s Tottenhamem. Cíl United je jasný, proklouznout ještě nějak do první čtyřky soutěže, značící postup do Ligy mistrů. Než byly rozehrány dnešní zápasy, ztrácel šestý Manchester United na čtvrtou Chelsea 8 bodů.

Nikdo nepochybuje, že v boji o vylepšení dosavadních pozic se budou United velmi hodit služby již zmiňovaného Paula Pogby, na kterého už údajně na klubovém sekretariátu leží konkrétní nabídka Juventusu Turín na 125 milionů liber. A hlásily se i kluby jako Barcelona či Paris SG.

Dres Juventusu už Pogba oblékal v letech 2012–2016:

Jenže podle Telegraphu už Ed Woodward, výkonný místopředseda United, jasně konstatoval, že Pogba neodejde ani teď v zimě, ani v nejbližším letním přestupním období.

A dočasný manažer Ole Gunnar Solskjaer už zahájil kampaň směřující k tomu, aby klub přesvědčil brankáře Davida de Geu a Anthony Martiala k prodloužení kontraktů.

Nejvíc se debatuje o tom, kdo nahradí samotného Solskjaera, který dostal mandát jen do léta 2019. Spekulace spojující ho s United odmítl Massimiliano Allegri, kouč Juventusu, otázkám vedeným tímto směrem neustále čelí Mauricio Pochettino, manažer Tottenhamu.

Jinak se moc přestupových spekulací ohledně United nevede, odejít by mohl Matteo Darmian, na kterého se ptali z Interu Milán a římského Lazia.

Fanoušci United před dnešním mačem proti Bournemouthu doufají, že se Solskjaer stane třetím manažerem v historii klubu, po Mattu Busbym a José Mourinhovi, který po příchodu do klubu vyhraje i ve svém třetím vystoupení na lavičce United.

Možnost desáté prohry United v kalendářním roce, jež by znamenala vyrovnáníá klubového rekordu, připomínají spíše jen statistici. Ostatně Bournemouth dosud na Old Trafford nikdy nevyhrál, zaznamenal tu zatím jen dvě vstřelené branky.

„Cherries“ může těšit snad jen to, že jejich „kat“, tedy Romelu Lukaku, který jim v 6 ligových setkáních nastřílel už 7 branek, v minulých zápasech za United nehrál. Nicméně Belgičan už se po lehčích zdravotních problémech vrátil, stejně jako Alexis Sánchez, do plného tréninku. A možná se tak dnes na hřišti alespoň na pár minut objeví.

Solskjaer už má k dispozici i Argentince Marcose Roja, zatímco Chris Smalling bude údajně absentovat ještě zhruba do půlky ledna.

Jak už jsme uvedli, předzápasové studio Televize Seznam moderované Jiřím Hoškem začíná v 17.10. Jeho hostem bude někdejší reprezentační brankář Jaromír Blažek a komentátorem přenosu bude Viktor Kábele.

Reklama

Související témata:

Doporučované