Hlavní obsah

Zkoušení oblečení lidem chybělo, v brněnské Vaňkovce se tvořily fronty

Foto: SZ Michal Šula

ilustrační foto.

Reklama

Brněnskou Galerií Vaňkovka dnes dopoledne proudily davy lidí. Nadšení, že si opět mohou nové módní kousky osahat a vyzkoušet. Neodradilo je ani několikaminutové čekání ve frontě.

Článek

Otevření dalších obchodů umožnilo rozvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru. Oslovení prodavači řekli, že jsou s návštěvností za první hodiny spokojení.

Někteří nakupující by za normálních okolností pondělní dopoledne trávili práci. „Vzala jsem si dovolenou, potřebuji nějaké oblečení na léto,“ poznamenala jedna z žen při prohlížení šatů.

Fronty se kvůli povolenému počtu jeden člověk na 15 metrů čtverečních tvořily především před obchody s oblečením. „Můžeme tady mít zaráz maximálně 16 lidí a už od rána kapacita nestačila a tvořily se tady fronty. Myslím, že lidé zkrátka mají raději jít do prodejny než objednávat přes internet. Na první dny jsme i posílili personál a zatím jsme spokojeni,“ sdělila prodavačka v obchodě s dámskou módou Marie Milotínská.

Lidé vyrazili také pro kosmetické produkty. „Když jsme měli otevřené okénko, tak zákaznice měly často problém s výběrem odstínu make-upu a obecně se dekorativní kosmetika prodávala méně. Zatím jsme ale plnou kapacitu, 16 zákazníků, dnes nevyčerpali. Zatím někteří lidé ještě možná nechtějí riskovat, navíc o víkendu je slevová akce, takže nával teprve čekáme,“ uvedla prodavačka Nela Babirádová.

Více lidí, než je obvyklé, dnes zamířilo také do obchodního centra Futurum. Podle členky správy centra stálo v jednu chvíli například před obchodem Kik zhruba 60 lidí ve frontě.

Na dnešní rozvolnění se těšili ve zlatnictví v centru města. „Nemáme e-shop, takže jsme moc rádi, že můžeme otevřít. Za dopoledne přišlo zhruba 20 zákazníků, což je takový standardní počet. Většinou chtěli šperky opravit,“ řekla za zlatnictví Dagmar Blažková.

Reklama

Doporučované