Hlavní obsah

Zkrachovaly aerolinky, které létaly z Brna do Mnichova

Letadlo britských aerolinek Flybmi.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Britské regionální aerolinky Flybmi zkrachovaly a s okamžitou platností zrušily všechny lety. Končí tak i lety z Brna do Mnichova, čímž se počet pravidelných leteckých linek z Brna sníží o třetinu.

Článek

Firma o tom dnes informovala v prohlášení. Zdůvodnila to mimo jiné nárůstem cen paliv v poslední době i nejistotou, která panuje kolem chystaného odchodu Británie z EU.

Aerolinky Flybmi létaly se 17 stroji do 25 evropských měst a zaměstnávají 376 lidí v Británii, Německu, Švédsku a Belgii. Loni uskutečnily na 29 tisíc letů a přepravily 522 tisíc cestujících.

Dopravce létal i mezi Brnem a Mnichovem, kde provozoval 11 letů týdně. Ještě na tento a příští týden jsou lety do Mnichova v plánu brněnského letiště uvedeny. U těch nedělních je už ale poznámka o zrušení. V zimním letovém řádu tak brněnskému letišti zůstanou jen dvě pravidelné linky. Na londýnské letiště Stansted a do Bergama poblíž Milána.

Cestující, kteří měli koupené letenky s touto společnosti, mají podle jejího mluvčího kontaktovat cestovní kancelář, přes kterou si letenky koupili.

Případně mají kvůli refundaci kontaktovat vydavatele bankovních karet, jejichž prostřednictvím si letenky koupili. Lidem, kteří si koupili letenky přímo přes Flybmi, budou vráceny peníze.

Reklama

Související témata:

Doporučované