Hlavní obsah

Zlatá oštěpařka Špotáková se vrátila z Londýna. Řekla, jak „šla štěstíčku naproti“

Tisková konference Barbory Špotákové.

 

Reklama

Zlatá medailistka Barbora Špotáková se vrátila z MS v atletice v Londýně. Hned po přistání odpovídala na dotazy novinářů na tiskové konferenci.

Článek

V dost možná posledním velkém závodě své kariéry vyslala oštěp až na 66,76 metru a žádná ze soupeřek nedokázala hodit dál. Barbora Špotáková uzavřela mistrovskou sérii pětiletek: Před deseti lety se stala poprvé světovou šampionkou, před pěti lety olympijskou vítězkou a nyní tedy (opět v Londýně) ovládla mistrovství světa.

Barbora Špotáková odpovídala na otázky novinářů.

Barboru Špotákovou označují atletičtí experti za nejjistějšího dodavatele úspěchů, pokud jde o českou reprezentaci a vystoupení na vrcholných akcích. Oslavy v Londýně byly několikanásobné a bouřlivé: Na ploše stadionu, v náručí přítele a otce jejího dítěte Lukáše i potom mezi svými zhruba patnácti kamarády.

S oslavami plánuje Špotáková pokračovat i v Česku po návratu z Londýna. „To se oslavit musí, tohle se stává jednou… za deset let,“ citovala Špotákovou média.

V Praze v hotelu Marriott mluvila Špotáková o tom, co v Londýně prožívala. I o tom, co novopečenou šampionku čeká v příštích měsících.

Z olympijských her a dalších šampionátů v Evropě i po světě přivezla šestatřicetiletá oštěpařka celkem deset medailí.

Reklama

Doporučované