Hlavní obsah

Zlínská univerzita nabídne i letos Noc vědců, bude on-line

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zlínská Univerzita Tomáše Bati (UTB) nabídne i letos Noc vědců, vzhledem k epidemii koronaviru však bude on-line. Akce se uskuteční 27. listopadu.

Článek

Letošním tématem akce je Člověk a robot. Noc vědců patří k největším akcím na podporu a popularizaci vědy, koná se v řadě českých a evropských měst.

„Noc vědců je klasika, na kterou se každý rok těšíme. Ačkoli nás mrzí, že se osobně nepotkáme s vědeckými nadšenci, jsme rádi, že se nám podařilo připravit o to nápaditější on-line program. Virtuální dveře otevřeme nejen zajímavostem ze světa vědy, ale také zábavou na dlouhé podzimní večery, což v dnešní době všichni jistě oceníme,“ uvedla koordinátorka zlínské Noci vědců Kateřina Večerková.

Program nabídne desetiminutové přednášky akademiků a doktorandů UTB o tom, co dělají roboti v marketingu nebo chemii nebo jak se mění vnímání robota. Podcasty, tedy mluvené pořady dostupné na internetu, budou na téma umělá inteligence, roboti na sociálních sítích a cirkulární ekonomika.

Nebudou chybět ani přírodovědné hrátky, které kombinují vědu a zábavu, připravena bude znalostní hra pro lidi, které zajímají přírodní vědy a mají všeobecný přehled. „Karetní hra připomene pojmy nejen ze světa robotů, ale také z prostředí, kde se naše věda střetává s běžným životem,“ uvedla mluvčí UTB Petra Svěráková

Program bude dostupný na webových stránkách Noci vědců, informace jsou i na sociálních sítích.

Reklama

Doporučované