Hlavní obsah

Zlínské divadlo připravilo podcastový pořad Hladový Kašpárek

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městské divadlo připravilo v době, kdy jsou divadla kvůli epidemii koronaviru zavřená, podcastový pořad nazvaný Hladový Kašpárek. Je na sedm dní v týdnu, každý pořad bude jiný a výjimečný, série začne 9. listopadu.

Článek

Název pořadu vychází z označení klubu, který se nacházel v podzemí divadla, reaguje také na nedávný výrok prezidenta Miloše Zemana o hladových umělcích. „Na to nelze než reagovat kašpárkovským šklebem,“ uvedl ředitel divadla Petr Michálek.

Nynější vynucené volno není pro tvořivé lidi podle uměleckého ředitele divadla Patrika Lančariče příjemné. „Naše aktivita s šitím roušek v první vlně byla skvělá proto, že to byla služba společnosti. Snažili jsme se být užiteční. Hladový Kašpárek má plnit podobný účel - formou krátkých relací zpříjemnit čas,“ uvedl Lančarič.

Podcasty, tedy mluvené pořady dostupné na internetu, budou k dispozici na adresewww.hladovykasparek.com, první díl divadelníci pustí do éteru 9. listopadu v 07:00.

Pondělky nabídnou rozhlasovou hru na pokračování, prvním titulem bude Čapkova Bílá nemoc v Lančaričově režii. Úterky budou patřit rozhovorům, moderovat je bude Michálek, který si bude vybírat hosty nejen z divadelního světa. Středeční program bude v rukou herců. „Všichni společně chystáme různé zábavné rubriky, například Holky v akci o vaření, Kalendárium, Filmové okénko Honzy Leflíka, Audiotančírek a další,“ uvedl herec Marek Příkazký, který bude se svým kolegou Štěpánem Princem středami provázet. Čtvrteční pořad představí zlínské ulice a okolí.

„Pátky z voleje budou bláznivé a plné nepředvídatelnosti a improvizace. Rubriku nazvanou trochu tajuplně Kandrdas v sobotu divadelníci předali do rukou teenagerům, žákům dramatického kroužku Petra Nýdrleho. Celý pořad budou vytvářet sami, bez cenzury a pro své vrstevníky,“ uvedla Jurčová. Tečkou za každým týdnem bude zamyšlení, úvaha, fejeton či krátká povídka. Dramaturgové divadla Katarína Kašpárková Koišová a Vladimír Fekar v ní osloví osobnosti spojené se zlínským divadlem.

Reklama

Doporučované