Hlavní obsah

Zlínské divadlo připravuje na podzim česko–slovenský festival Setkání Stretnutie

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Česko–slovenský festival Setkání Stretnutie musela být již jednou odložená, 25. ročník festivalu by se měl konat v září.

Článek

„Původně jsme jej na jaře 2020 posunuli o rok. Nyní doufáme, že na podzim budou pro diváky lepší podmínky návštěv kulturních akcí, proto jsme se rozhodli pro termín 3. až 8. září 2021,“ uvedl ředitel zlínského divadla Petr Michálek. Festival představuje dramaturgické novinky z Česka i Slovenska, obvykle se koná v květnu.

Festival zahájí zlínští divadelníci premiérou inscenace Pýcha a předsudek v režii Janky Ryšánek Schmiedtové. „Diváci se mohou těšit například na inscenaci Hana, kterou přiveze činohra Národního divadla Brno. Hra vznikla podle stejnojmenného bestselleru Aleny Mornštajnové a na jevišti díky ní přivítáme známé a oblíbené herecké tváře – Hanku Tomáš Briešťanskou, Tomáše Davida nebo Romana Blumaiera,“ uvedl Michálek.

Festival bude mít novou grafickou podobu. Jejím autorem je uherskohradišťský grafik Michal Malina, který se zlínským divadlem spolupracuje na tvorbě vizuálů k inscenacím poslední tři sezony.

Reklama

Doporučované