Hlavní obsah

„Zlomil jsi mi srdce na milion kousků,“ napsala Meghan svému otci a prosí ho, aby přestal lhát

Meghan Markleová napsala emotivní dopis svému otci.Video: Valérie Dvořáková, Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Britský deník Daily Mail zveřejnil soukromý dopis, který napsala manželka prince Harryho Meghan svému otci. Trápí ji, jak o ní a jejím manželovi Thomas Markle mluví v médiích.

Článek

Britský deník Daily Mail o víkendu zveřejnil osobní dopis manželky prince Harryho Meghan adresovaný jejímu otci. V něm vévodkyně ze Sussexu popisuje, jak jí otec zlomil srdce „na milion kousků“ a způsobil jí zbytečnou a neoprávněnou bolest. Důvodem je jeho komunikace s médii. Otec Meghan Thomas Markle podle Meghan veřejně útočil na královskou rodinu i prince Harryho, vymýšlel si nepravdivé příběhy a veřejně je sdílel. Meghan tak požádala otce, aby s takovým jednáním přestal.

„Tati, píšu ti tohle s těžkým srdcem, nerozumím, proč sis vybral tuto cestu a zavíráš oči nad bolestí, kterou způsobuješ,“ napsala otci vévodkyně ze Sussexu. „Pokud mě miluješ, jak tvrdíš tisku, prosím, přestaň,“ píše dále Meghan ve zveřejněném dopise.

Podle Thomase Marklea ale dopis nemá smířlivý tón, označil ho za „dýku do srdce“ a údajně je z něj úplně zničený.

Thomas Markle se loni v květnu nezúčastnil královské svatby a nedoprovodil svou dceru k oltáři po mnoha spekulacích v médiích, zda na svatbu nakonec přeci jen nedorazí. Oficiálním důvodem jeho neúčasti byly srdeční problémy. Meghanin otec poté tvrdil, že se dceru neúspěšně snažil kontaktovat a informovat ji o svém stavu.

Meghan ve zveřejněném dopise ale píše, že se s ní otec nikdy nespojil. Naopak tvrdí, že se mu snažila pomoci poté, co se dozvěděla o jeho srdečním infarktu. Otec jí ale údajně neodpovídal a začal komunikovat pouze s bulvárními médii.

Meghan také tvrdí, že otec veřejně lhal o tom, že mu nikdy nepomohla s financemi. „Řekl jsi, že jsem ti nikdy finančně nepomohla a že jsi mě nikdy nepožádal o pomoc, ale to také není pravda. V říjnu jsi mi napsal: ‚Pokud jsem se moc spoléhal na tvou finanční pomoc, tak se omlouvám, ale mohla bys mi, prosím, pomoci více než se spoléhat na moji loajalitu,“ napsala Meghan.

Existence dopisu vyšla najevo poté, co několik blízkých přátel z okolí vévodkyně poskytlo anonymní rozhovory americkému bulvárnímu časopisu, píše deník Daily Mail. Meghan byla podle informací rozrušena z veřejných útoků jejího otce, ke kterým došlo po květnové svatbě a rozhodla se soukromý dopis napsat už loni v srpnu, krátce po svatbě.

Kensingtonský palác se ke kauze zatím oficiálně nevyjádřil. Podle serveru NBC News s odkazem na zdroj z královské rodiny ale palác nebude popírat, že dopis je originální. Web Today se pokusil kontaktovat i Thomase Marklea. Ten se k dopisu vyjádřil, že se svou dceru snaží respektovat, musí se ale také vyjadřovat k drbům, které se o něm v médiích objevují.

Reklama

Související témata:

Doporučované