Hlavní obsah

Žluté trabanty naposledy v kinech. Co bude dál?

Rozhovor s Danem Přibáňem, cestovatelem ve žlutém trabantu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po čtyřech filmech se žlutými trabanty, které cestují světem, přichází do kin pátý poslední. Trabantem tam a zase zpátky má premiéru ve čtvrtek 11. dubna.

Článek

Známé východoněmecké vozy lakované barvou zřetelnou na dlouhé míle po světě samozřejmě necestují samy. Ve filmu se můžete těšit i na osmičlennou posádku v čele Danem Přibáněm, autorem celého projektu, který stojí za všemi dosud hotovými filmy. Před premiérou posledního snímku navštívil pořad Seznamu Ráno na gauči: „Myšlenka byla už na začátku stejná. Chceme udělat film, který lidi vezme na cestu. Jenže jsme moc nevěděli, jak na to. A teď s tímhle posledním filmem si myslím, že se to definitivně povedlo. Daleko víc než jako dokumentární film to funguje jako dobrodružný film.“

Poslední film uzavírá sérii čtyř předchozích úspšných snímků: v roce 2007 vznikla prvotina Trabantem Hedvábnou stezkou. O dva roky později pak následoval film Trabantem napříč Afrikou. V roce 2014 procestovala parta dobrodruhů Jižní Ameriku, což mapuje film Trabantem Jižní Amerikou, a před třemi lety pak vznikl čtvrtý film – Trabantem napříč Tichomořím. Popáté a naposledy se žlutý cirkus vydává na cestě z Indie zpět domů do Česka.

Trabanty tímto filmem sice končí, dobrodružní cestovatelé ale už teď plánují další výpravu. Žluté osobáky pro tentokrát nechají doma, na cesty se totiž chystají s novou výzvou. Ta je sice prozatím tajná, Dan Přibáň ale slibuje, že pokud se na film podíváte až do úplného konce, čeká na vás nápověda. „My jsme si pořídili takové fakt hrozně zvláštní auto, ze kterého je tam vidět kolo,“ napovídá autor výpravy.

Jak parta cestovatelů přišla k nápadu procestovat svět žlutými trabanty? A kdo má na cestách větší výhodu – noční sova, nebo ranní skřivan? Zábavný rozhovor s Danem Přibáňem nabízí úvodní video.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každé všední ráno od 7 hodin. Zde najdete jednoduchý návod k tomu, jak televizi naladit.

Reklama

Související témata:

Doporučované