Hlavní obsah

Zmatená vlčice vběhla do krkonošské restaurace. Skončila v zoo

Foto: KRNAP

Lidé se od vlčice nemají čeho obávat.

Reklama

Mladá vlčice, kterou v pátek načapal majitel ovcí přímo v ohradě, se zatím nedokázala znovu setkat se svou skupinou. V uplynulých dnech se pohybovala v oblasti mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Její cesta skončila v restauraci hotelu Velveta na Přední Labské. Putuje do zoo.

Článek

Dezorientované zvíře, které se v pátek oddělilo od smečky, v pondělí odpoledne překvapilo návštěvníky a personál restaurace krkonošského hotelu. Přivolaný veterinář zhruba roční zvíře uspal. „Nyní je převážena do karantény v nejbližším vhodném zařízení, kterým je Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem, kde zůstane do doby, než odborníci rozhodnou o jejím dalším osudu,” řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Zvíře objevil v pátek ve své ohradě spolu se čtyřmi zadávenými ovcemi farmář na Vrchlabsku. Odborníci šelmu, jejíž stáří určili zhruba na jeden rok, vypustili zpět do volné přírody. Vlčice se totiž po několika zásazích elektrickým ohradníkem zdráhala ohradu opustit. Od té doby se nedokázala připojit zpět ke své smečce a lidé ji v průběhu víkendu několikrát zahlédli na různých místech Krkonoš.

Reklama

Související témata:

Doporučované