Hlavní obsah

Zmatený Travolta, migranti ve dvorské zoo a krmítka s cheeseburgery

Dnešek očima Josefa Mačího.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Takové byly nejzajímavější události úterý 27. srpna.

Článek

Operní demonstrace

Česká ekonomika ochlazuje a začíná se stávkovat. Zatím tedy pouze v opeře. Členové orchestru libereckého divadla F. X. Šaldy mají totiž podle svých slov nejnižší platy ze všech operních souborů v Česku. Jedno je jisté, jejich demonstrace bude hudební zážitek.

Ptačí fast foody

Krmíte ptáky v krmítku ptačím zobem? Hoďte jim radši cheeseburger. Vědci z Hamilton College v americkém Clintonu zkoumali, jaký má vliv na zdraví vran lidská strava. Nakoupili jim proto cheeseburgery. Oproti ostatním ptákům měli sice vyšší hladinu cholesterolu, délku jejich života to ale neovlivnilo a měli zdravější ptáčata. A pak že jsou fast foody škodlivé.

Migranti ve dvorské zoo

Falešné zprávy jsou vlastně docela zábavné, kdybychom jim tedy nevěřili. Třeba ta o migrantech, kteří naskákali v Německu do řeky Mosely a zamířili směr Dvůr Králové. Protože u safari se jim bude žít nejlépe. Je to ale fake, na který upozornil server Hlídací Pes. Psali to ale na parlamentkách, takže to je pravda.

Zmatený Travolta

John Travolta je prostě stará škola, a tak se nemůžeme divit, že neví, kdo nebo co je Taylor Swiftová. Jedna z nejpopulárnější zpěvaček současnosti vyhrála cenu MTV za nejlepší klip roku a předat ji měl právě Travolta. Bohužel si ji spletl s drag queen Jade Jolieovou. Zmatený Vincent Vega tak zase zavalil internet.

Zaklínač diplomatem

Vztahy mezi národy se dají budovat i prostřednictvím počítačových her. Jeden americký fanoušek hry Zaklínač umístil před polskou ambasádu ve Washingtonu děkovnou ceduli a tamní diplomaté to s radostí nasdíleli na Twitter. Otázkou je, jestli se Poláci proti Američanům zase nevzbouří. Přeci jen – Zaklínače v novém seriálu od Netflixu ztvární Superman.

Reklama

Související témata:

Doporučované