Hlavní obsah

Zmatky kolem otce královské nevěsty. Thomas Markle se svatby nezúčastní

Thomas Markle se nezúčastní královské svatby.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Otec americké herečky Meghan Markleové od pondělí mlžil ohledně své účasti na svatbě dcery. Nakonec se jí nezúčastní kvůli operaci srdce. Podle britského tisku svým chaotickým jednáním zastiňuje samotnou svatbu.

Článek

Kvůli nemocnému srdci odmítl otec budoucí členky britské královské rodiny Meghan Markleové svou účast na královské svatbě. Americká herečka Markleová v sobotu řekne „ano” princi Harrymu, její otec Thomas Markle ji měl původně dovést k oltáři. Místo toho se údajně bude zotavovat z operace srdce. Thomas Markle to řekl americkému bulvárnímu serveru TMZ jen několik hodin poté, co tvrdil, že chce na obřad dorazit a svou otcovskou povinnost splnit.

Zmatky kolem účasti třiasedmdesátiletého Marklea vypukly v pondělí a podle britského tisku začínají zastiňovat svatbu samou. Markle tehdy TMZ sdělil, že na svatbu nepřijede, protože před týdnem utrpěl infarkt a nechce svou dceru či královskou rodinu uvést do rozpaků po skandálu kolem fotografií jeho osoby, které měli pořídit paparazzi.

Vyšlo totiž najevo, že je nepořídil dotěrný fotograf, ale byly po domluvě s otcem Harryho snoubenky zinscenované. Za fotografování Markle přijal peníze.

Při rozhovoru pro web TMZ také řekl, že se nezúčastní svatby, na kterou je pozvaných šest set svatebních hostů. Podle serveru se cítí Markle trapně kvůli tomu, že přijal peníze za fotografie. Meghanina nevlastní sestra Samantha, která není mezi pozvanými, před několika dny na Twitteru oznámila, že to byl její nápad, aby otec Meghan kontaktoval paparazzi. Podle svých slov chtěla docílit pozitivního obrazu rodiny.

Thomas Markle žije v ústraní ve Spojených státech a v Mexiku. S Meghaninou matkou Doriou Radlanovou se rozvedl v době, kdy byla nastávající členka britské královské rodiny ještě dítě.

Reklama

Doporučované