Hlavní obsah

Změň raději klub, dostal Karius radu od fotbalového glosáře. Vykřičníkem české ligy je umístění Sparty

Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Luděk Mádl a Jiří Hošek probrali ve fotbalovém glosáři finále Ligy mistrů a podtrhli též účtování domácí nejvyšší soutěže.

Článek

Gólman má tu nevýhodu, že jeho chybu zaprvé každý vidí. A zadruhé ji většinou nikdo nenapraví, obvykle už totiž za brankářem číhá na balony jen napnutá síť.

Krutou nevděčnost brankářského údělu si liverpoolský Loris Karius v sobotním finále Ligy mistrů proti Realu Madrid „vychutnal” s intenzitou rozměrů vskutku unikátních.

Ani on by nebyl zdaleka prvním gólmanem v dějinách fotbalu, po jehož zjevné chybě vstřelil soupeř branku v nějakém tom důležitém finále. Jenže Karius „dokázal” v jediném finálovém utkání vyplodit takové obří chyby hned dvě. A tím svému týmu prakticky uzmul reálnou šanci zápas s Realem zvládnout.

Španělský celek vyhrál v sobotu večer v Kyjevě 3:1 a ovládl tak Ligu mistrů potřetí v řadě, jako první v historii. Vzpomínat se bude jak na fenomenální gól Garetha Balea přes hlavu, tak i na dvě Kariusovy lapálie, jichž Real využil ke svým dalším gólovým zápisům.

„Musíme si pořád uvědomovat, že to celé je jenom sport... Karius se teď ocitl pod obrovským tlakem. Upřímně, nedokážu si po tomhle večeru představit, že by Liverpool nezačal ihned hledat nového gólmana. I Kariusovi by asi z hlediska jeho psychiky pomohlo, kdyby teď klub změnil,” míní host glosáře Jiří Hošek.

Intenzivní diskuze vyvolal i souboj Sergia Ramose se superhvězdou útočné fáze Liverpoolu, tedy Mohamedem Salahem. „Nemůžu se zbavit pocitu, že Ramos přidržel Salahovu ruku pod tou svojí úmyslně, s cílem vyřadit egyptského útočníka ze hry,” reaguje Luděk Mádl.

Co si autoři glosáře myslí o roli fotbalových zlých chlapců, v jejichž rejstříku nescházejí ani skryté úmyslné fauly a další podlosti? Proč za největší překvapení ligové sezony označili umístění pražské Sparty? Jsou ceny pro Hráče sezony a Trenéra sezony ve správných rukou? Co zapříčinilo pád Jihlavy? Odpovědi na otázky najdete ve videu nad textem.

Reklama

Doporučované