Hlavní obsah

Zmenšený festival Beats for Love v Ostravě měl dva ze tří dnů vyprodáno

„Ilustrační foto.“

Reklama

Festival Beats for Love, který se od pátku do neděle uskutečnil v Dolních Vítkovicích v Ostravě, měl dva ze tří dnů vyprodáno.

Článek

Kapacita byla omezená, organizátoři nezaznamenali žádné vážnější problémy. ČTK to dnes řekl ředitel marketingu festivalu Matyáš Ožana, který akci hodnotí veskrze pozitivně.

Beats for Love je největší přehlídkou taneční hudby v Česku. Kvůli omezením souvisejícím s koronavirovou pandemií se ovšem letos konal ve zmenšené podobě. Plnohodnotný festival pořadatelé stejně jako loni přesunuli, uskuteční se až v červenci 2022.

Kapacita festivalového areálu byla podle nařízení vlády omezena na 5000 lidí. „Návštěvnost byla skvělá, lidé úžasní. První den bylo vyprodáno, došlo 5000 fanoušků, to stejné se zopakovalo v sobotu. V neděli přišlo trochu méně lidí, nebylo vyprodáno. Nebylo to ani tak tím, že by byl slabší program, ale hodně lidí říkalo, že i když je v pondělí svátek, musí do práce,“ řekl Ožana.

Největší úspěch podle něj mělo hned první festivalový den duo Camo & Krooked z Rakouska. „V sobotu to nepochybně bylo vystoupení Zardonica, který je miláček ostravského publika,“ řekl Ožana.

Vstup do areálu festivalu byl v souladu s platnými nařízeními možný jen s potvrzením o očkování proti covidu 22 dnů od první dávky, o prodělání nemoci v posledních 180 dnech nebo o negativním testu. Pořadatelé u vstupu kontrolovali všechny návštěvníky.

„Měli jsme i testování u areálu, takže ti, co neměli potvrzení o očkování nebo splněnou některou z těch daných možností, se mohli nechat otestovat na místě. Využily toho desítky lidí. Informovali jsme, že ta možnost bude, takže lidé s tím i počítali,“ řekl Ožana.

Reklama

Doporučované