Hlavní obsah

Změny po útoku žraloka v Egyptě na Čecha: Nepohybujte se na otevřeném moři

Rozhovor s potápěčem Tomášem Kotoučem o smrtelném útoku v Egyptě.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Egyptě se stále vyšetřuje úmrtí Čecha, kterého zabil v letovisku Marsá Alam žralok. A podle neoficiálních zpráv útočil žralok tygří.

Článek

Okolnosti úmrtí českého turisty, který zemřel po útoku žraloka, stále vyšetřuje egyptská policie a úřady. Podle cestovní kanceláře Exim Tours to ale vypadá, že útočil žralok tygří. Po žralokovi Egypťané stále pátrají.

„Dle zatím úřady oficiálně nepotvrzených zpráv z Egypta útočil žralok tygří,“ napsal v e-mailu Seznamu marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma.

V letovisku Marsá Alam platí od útoku zvýšená bezpečnostní opatření.

„V oblasti pobřeží Marsá Alam jsou u hotelů střídavě uzavírána mola vedoucí přes korálové rify do hlubokého moře. Ty jsou využívány pro šnorchlování. Mola jsou u některých hotelů půl dne otevřena, druhou polovinu dne zavřena. U hotelu, kde žralok útočil, je molo zavřeno do 16.srpna,“ dodává Zíma.

Koupání je bez omezení v případě, že se jedná o zátoky, v případě otevřených pláží není povoleno plavat za bójky.

Zároveň se nedoporučuje plavat a šnorchlovat na otevřeném moři dál od břehů.

Dlouholetý potápěč a fotograf Tomáš Kotouč Seznamu už dříve řekl, že útočil pravděpodobně žralok tygří.

„Já bych tipl žraloka tygřího. Ten je v oblasti sice velmi vzácný, ale vyskytuje se tam. Je to velký žralok, jenž může být lidem nebezpečný, a miluje mělčiny. Zároveň bych dodal, že dnes jsou odborníci, kteří jsou schopni ze stop po zubech na těle oběti provést přesnou identifikaci,“ řekl svůj názor na útok zkušený potápěč Tomáš Kotouč.

Reklama

Související témata:

Doporučované