Hlavní obsah

Zmizení francouzské rodiny je vyřešeno. Příbuzný zabil čtyři lidi kvůli dědictví

Za brutálním činem Huberta Caouissina stojí rodinné neshody. Byl přesvědčen, že ho příbuzní ošidili o dědictví.

 

Reklama

K vraždě čtyřčlenné rodiny pocházející ze západní Francie se přiznal Hubert Caouissin. Své příbuzné zabil, rozčtvrtil a spálil. Prý ho ošidili o část dědictví.

Článek

V polovině února zmizela ze svého domu ve francouzském městě Nantes čtyřčlenná rodina. Po třech týdnech policie záhadu vyřešila. Za zmizením manželů Pascala (49) a Brigitte (49) Troadecových a jejich dvou dospělých dětí Sebastienem (21) a Charlottou (18) stojí jejich příbuzný.

Švagr Troadecových Hubert Caouissin se ke čtyřnásobné vraždě přiznal sám. Do jejich domu se vloupal 16. února a v noci všechny členy rodiny zavraždil. Ubil je tupým předmětem.

O dva dny později se vrátil, těla naložil do auta, rozčtvrtil a spálil. Vůz později našla policie. A přestože Caouissin tvrdil, že své příbuzné neviděl roky, do hledáčku policie se dostal právě kvůli autu. Vyšetřovatelé v něm našli Caouissinovy otisky prstů. A našli je i v domě obětí.

Pachatel policii sdělil, že za jeho činem stojí dlouholeté spory o dědictví. Byl přesvědčen, že nedostal odpovídající část majetku, která podle poslední vůle jeho tchána náležela jemu a jeho ženě, sestře Pascala Troadeca. Troadec podle něho skrýval rodinné zlato.

Caouissin je nyní ve vazbě a čelí obvinění ze čtyřnásobné vraždy. Policie zatkla i jeho manželku, protože se jí manžel s vraždou svěřil. Oba policie zadržela v přístavním městě Brest, zhruba 290 kilometrů od Nantes, kde se tragédie odehrála.

Na začátku pátrání se policie domnívala, že za zmizením rodiny mohou být psychické potíže Pascala Troadeca nebo jeho syna.

Video: Josef Mačí

Reklama

Související témata:
Brest

Doporučované