Hlavní obsah

Známky ve školách by se měly zrušit, ale rodiče na to nejsou připraveni, říká ředitel školy

Míň domácích úkolů, doporučuje ředitel základní školy Jan Korda ve Výzvě Renaty Kalenské.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

Nevíme, co je kvalitní učitel, nevíme, co je kvalitní vzdělání. Ve Výzvě Seznamu to říká ředitel základní školy v pražském Karlíně Jan Korda.

Článek

Vláda slíbila vyšší platy do školství. Učitelé by měli dostat přidáno patnáct procent, ostatní zaměstnanci deset. Podle ředitele pražské Smysluplné školy Jana Kordy by to mohlo částečně pomoct vyřešit nedostatek učitelů v českých základních školách.

Aktuální problém ale podle něj není jen sehnat dobrého učitele, těžké je sehnat jakéhokoli učitele nebo třeba člověka do kuchyně, protože „v Lidlu jsou vyšší platy“. Kvalitní učitel by měl mít podle Kordy plat 50 až 60 tisíc.

Už čtrnáct let praktikuje jeho škola společné vzdělávání všech žáků neboli inkluzi. Rodiče to neodrazuje, naopak. „Nepotřebovali jsme k tomu žádné zákony. Všechny základní školy by měly být inkluzivní,” říká.

Jak inkluze na Smysluplné škole v pražském Karlíně funguje? Proč by se mělo české školství individualizovat a proč by se podle Kordy mělo ve třídách zrušit známkování? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované