Hlavní obsah

Znáte Elonovu matku? V 73 letech je supermodelkou, vychovala tři miliardáře

Podívejte se na 73letou supermodelku, která vychovala tři miliardáře: matka Elona Muska.Video: Jan Marek

 

Reklama

Zatímco se píše, že jmění šéfa Tesly, otce SpaceX a nejbohatšího muže světa, roste do rekordních výšin, tolik se už nepřipomíná, že Elon Musk má matku, která po výchově tří miliardářů vydělává v 73 letech stamiliony jako modelka.

Článek

Jmění nejbohatšího člověka světa Elona Muska dál roste. V pondělí se díky růstu akcií automobilky Tesla o 8,5 procenta opět zvýšilo o 24 miliard dolarů na 335 miliard dolarů, což je v přepočtu asi 7,5 bilionu korun. A zároveň asi o půlku víc, než kolik má druhý nejbohatší Jeff Bezos.

Elon má ale dva další bohaté sourozence: bratr Kimball podniká v gastronomii a jako člen vedení Tesly má jmění odhadované na půl miliardy dolarů.

Sestra Tosca pracuje ve filmovém průmyslu jako producentka, režisérka i herečka, a byla miliardářka ještě v roce 2018, kdy její majetek dosahoval skoro 170 milionů dolarů.

Dietoložka, nutriční terapeutka, supermodelka

Všichni tři sourozenci za úspěch ale vděčí také své podnikavé matce: Maye.

Ta sama disponuje jměním ve výši 25 milionů dolarů, což je v přepočtu asi půl miliardy korun. Živí se jako dietoložka, výživová poradkyně a v 73 letech rovněž stále ještě jako žádaná supermodelka.

Maye Musková pózovala pro obálky časopisů Vanity Fair, Elle, Vogue, ale i Time a pro New York Magazine se dokonce svlékla. Účinkovala také v klipu zpěvačky Beyoncé.

V úvodu své hvězdné kariéry přitom byla po rozvodu s manželem Errolem Muskem na výchovu tří budoucích miliardářů sama. Tajemství úspěchu letos prozradila časopisu Forbes.

Recept na úspěch matky samoživitelky

„Myslím, že když jste matkou samoživitelkou, jste ambicióznější a pracujete tvrději. Je na vás tlak, a to mám ráda. Měla jsem to štěstí, že jsem měla tři děti, které byly podnikavé a zároveň zodpovědné,“ uvedla v rozhovoru pro magazín matka Elona Muska letos v květnu.

„Samozřejmě musím říct, že Elon je můj geniální chlapec. Pamatuji, jak se měl ptal, potom, co dodělal vysokou, jestli má podnikat sólo, nebo dělat do elektromobilů, či do vesmíru, a já mu řekla: Vyber si jedno. Ale očividně mě neposlechl,“ dodala Maye ke svému nejznámějšímu synovi.

Reklama

Související témata:
Supermodelky

Doporučované