Hlavní obsah

Znojemské historické vinobraní letos kvůli koronaviru nebude

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Znojemské historické vinobraní, které každoročně navštěvuje osmdesát až devadesát tisíc lidí, se letos neuskuteční.

Článek

„Důvodem jsou přetrvávající vládní opatření související s pandemií koronaviru, která neumožňují akci pořádat,“ informoval Karel Semotam z organizace Znojemská Beseda.

Vinobraní s kulturním programem se mělo konat od 11. do 13. září. Nyní lze pořádat akce do 1000 účastníků, případně do 5000 lidí, avšak rozdělených do oddělených sektorů. Do září se celkový počet lidí může zvýšit, ale nejspíš při zachování podmínky neprůchozích sektorů.

„To je pro pořádání Znojemského historického vinobraní nesplnitelné. Nezbývá nám než letošní vinobraní zrušit,“ uvedla mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková. Doporučující stanovisko, aby se vinobraní za současné situace nekonalo, přijala také Bezpečnostní rada města Znojma.

Program připravený na letošek se přesouvá na rok 2021. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, jejich vrácení však bude možné. „Věříme, že si příznivci Znojemského historického vinobraní vstupenky ponechají a již nyní začnou plánovat návštěvu na příští září,“ uvedl František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Znojemské historické vinobraní se má příští rok uskutečnit 10. až 12. září. Vystoupí Chinaski, Richard Müller nebo Lucie Bílá.

Reklama

Doporučované