Hlavní obsah

Znojmo chce zpět do svého vlastnictví budovu bývalých jatek

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Budova bývalých jatek ve Znojmě se má vrátit městu. Podle zastupitelů firma K-Produkt Holding, která objekt v roce 2014 za 3,1 milionu korun koupila, nesplnila své závazky zahrnující výstavbu výrobní a skladovací haly.

Článek

Zastupitelé proto rozhodli, že město od smlouvy odstoupí, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí znojemské radnice Karolína Janečková. Vedení firmy podle prvotních informací s odstoupením nesouhlasí.

Součástí kupní smlouvy byl závazek kupujícího zahájit výstavbu výrobního areálu v roce 2016, dokončit výstavbu do roku 2019 a zajistit několik desítek nových pracovních míst. V průběhu let byly uzavřeny dva dodatky kupní smlouvy, které lhůty prodloužily.

„Od roku 2015 kupující postupně pozemky zatěžoval zástavním právem a odstoupení od smlouvy by pro nás v tomto období znamenalo riziko, že budeme splácet desítky milionů cizích dluhů. Nyní již pozemky zatíženy dluhy nejsou,“ sdělil starosta Znojma Jakub Malačka.

V objektu se podle něj teprve pracuje na demolici a majitel opět požádal o prodloužení lhůty. „Uvědomujeme si, že se jedná o extrémní krok. Investor měl však dostatek času a pochopení ze strany města, ale my musíme chránit i prodaný majetek města jako řádní hospodáři,“ dodal Malačka.

Město nyní musí kupující firmě vrátit uhrazenou kupní cenu nemovitosti a nahlásit vše na katastrálním úřadě, aby mohl být objekt opět převeden do jeho vlastnictví. Pravděpodobně budou následovat další právní úkony.

Reklama

Doporučované