Hlavní obsah

Znojmo na přání lidí udělá plovárnu na Dyji i upraví prostranství v Hradišti

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Občané Znojma rozhodli o čtyřech projektech, které by město mělo uskutečnit v příštím roce. Byly vybrané ve čtvrtém ročníku participativního rozpočtu s názvem Tvoříme Znojmo.

Článek

Díky hlasování obyvatel tak vznikne nová přírodní plovárna na Dyji, pumptrack pro jezdce na horských kolech, rekonstruuje se zázemí klubu TJ Sokol Přímětice a upraví se plocha u hřbitova v Hradišti.

„Znojmo použije na projekty čtyři miliony korun a vždy jde o dva projekty ve Znojmě a dva v městských částech. Letos se do závěrečného hlasování zapojilo 3372 lidí, o 2093 víc než před rokem. Hlasovali o 12 návrzích,“ mluvčí Znojma Petra Maršounová.

Největší podporu ve Znojmě získala plovárna na Dyji. Pod Sedlešovickým mostem má vzniknout dlouhé molo pro 100 lidí, má se obnovit písečná pláž a převlékací paraván. Již dříve zde vodáci svépomocí vytvořili zázemí, které už dosluhuje. Druhým projektem ve Znojmě je pumptrack, umělá dráha pro jezdce na na horských kolech. Její výhodou je možnost rozložení a umístění na libovolném místě.

Oprava zázemí přímětického klubu prospěje nejen jeho členům, ale i rodinám s dětmi, které využívají víceúčelové hřiště. Rekonstrukcí mají projít záchody, umývárny a klubovna. Posledním úspěšným projektem je úprava prostranství u hřbitova v Hradišti. To je dnes v neutěšeném stavu a využívá se jako parkoviště, odstavná plocha či odkladiště stavebního materiálu. Nově zde má být v jedné části univerzální sportovní hřiště a v druhé klidová zóna se zelení a lavičkami. Provedení projektů musí ještě schválit radní a zastupitelé.

Reklama

Doporučované