Hlavní obsah

Žofín hostil poslední ples sezony: Které hvězdy na něm vystupovaly?

Poslední ples letošní sezony.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Poslední ples letošní sezony je za námi. Pánové vpluli do smokingů, dámy naposledy oblékly večerní róby a společně vyrazili na jednu z největších společenských událostí letošního roku - reprezentační ples Prahy 1.

Článek

Ten se konal na pražském Žofíně a byl vskutku velkolepý. Věnovaný stému výročí založení republiky. Však tomu odpovídala i výzdoba a také outfity personálu. To ocenily nejenom starší plesoví hosté, ale i mladé páry, které se sem společně přišly pobavit. Především je tedy nutno říct, že večerem provázel hlavně hudebník Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Jejich dobová hudba spontánně vdechla atmosféru třicátých a čtyřicátých let, protože zvukové aranžmá kapely přesně odpovídá autentičnosti té doby.

Ale zpívali i Noid, Slza nebo třeba mladá zpěvačka Jitka Boho, u které nás zajímalo, jestli si vůbec umí představit, že by byla zpěvačkou právě v době před sto lety - a prý ano. A život v této době si umí představit i další vystupující. Sopranistka Markéta Fassati, která večer zahajovala zpěvem české a slovenské hymny: „Já uznávám, když je žena ženou a muž mužem. A myslím si, že tenkrát to tak bylo. Možná to mám trošku zidealizované, ale jsem za to ráda,“ vysvětlila zpěvačka.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované