Hlavní obsah

Zoo a botanická zahrada v Ústeckém kraji slaví rekordní počty návštěvníků

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letošní prázdninová návštěvnost byla pro děčínskou zoologickou zahradu, chomutovský zoopark a teplickou botanickou zahradu rekordní. Naopak propad prázdninové návštěvnosti kvůli horšímu počasí eviduje ústecká zoo.

Článek

ČTK to řekli zástupci těchto organizací.

O letošních prázdninách navštívilo teplickou botanickou zahradu přes 9000 návštěvníků, to je v porovnání s předchozím rokem nárůst okolo 50 procent. „Momentálně pracujeme na větší propagaci, abychom se dostali do většího povědomí jako botanická zahrada, protože jsme jedinou zahradou v Ústeckém kraji,“ uvedl ředitel Petr Šíla.

Cestu za zvířaty do Zoologické zahrady v Děčíně si během července a srpna našlo více než 56.000 návštěvníků. „Silnějším měsícem byl tradičně červenec, to přišlo do zoo 30.870 lidí, ale ani srpen se nedal zahanbit. V osmém měsíci roku si zoo užilo 25.144 příchozích,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí zoo Alena Houšková. Oba měsíce řadí zoo k rekordním. „Červenec se dokonce zapsal jako měsíc s nejvyšší návštěvností od otevření zoo vůbec,“ doplnila mluvčí. Dle odhadů by do konce roku mohlo do zoo přijít cca 115.000 lidí.

Rekordní léto, co do počtu návštěvníků, evidují i pracovníci chomutovského zooparku. Během dvou měsíců ho navštívilo bezmála 85.000 lidí, což je podle ředitelky Věry Fryčové nejvíc za několik posledních let. Červenec se stejně jako v děčínské zoo v návštěvnických knihách zapsal jako bezkonkurenčně rekordní. „Jistě v tom hrálo svou roli, že většina lidí letos trávila dovolenou v Čechách,“ uvedla v tiskové zprávě Fryčová.

Propad o zhruba 3000 návštěvníků zaznamenala ústecká zoologická zahrada. Letos ji navštívilo téměř 63.000 turistů, loni to bylo okolo 60.000. „Letošní červenec byl oproti loňskému roku nadprůměrný. Rozdíl činil téměř šest tisíc návštěvníků ve prospěch roku 2020,“ uvedl mluvčí Matěj Kynšt. Za nižší návštěvnost v porovnání s loňským létem může horší srpnové počasí.

Reklama

Doporučované