Hlavní obsah

ZOO Dvůr Králové uspořádala Africký víkend, zájem byl velký

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

ZOO Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku představila při akci Africký víkend africkou kulturu a gastronomii. Největší zájem byl o hudební a taneční vystoupení, táhly i bubenické workshopy.

Článek

„Sobotní návštěvnost zoo byla letos rekordní,“ řekla mluvčí safari parku Markéta Grúňová. Zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf. Kulturní program s africkou tématikou je naplánován na celé léto.

Hlavní program akce nazvané Africký víkend, která začala v pátek 17. července, se soustředil na prostranství kolem Neumannovy vily, správní budovy zoo. Návštěvníci mohli vidět například taneční a hudební vystoupení, v celém areálu pak africké umění na chůdách. Autentickou africkou kuchyni bylo možné ochutnat ve vesničce Tiebélé u výběhu slonů, zájemci se mohli zúčastnit také bubenických workshopů.

Dvorská zoo nabízí letní program s africkou tématikou v různých podobách od roku 2014, buď pořádá festival nebo africké dny v různých formách.

„Letos to byl Africký víkend. Návštěvníci se ale s africkou kulturou mohou seznamovat celé léto prostřednictvím bubenických workshopů, autentických pokrmů, resp. výstav s africkou tematikou,“ řekla Grúňová.

Dvorská zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve východních Čechách. ZOO Dvůr Králové nad Labem loni zvýšila návštěvnost o 6,5 procenta na 541.902 lidí, o rok dříve jejími branami prošlo 508 885 lidí. Letos očekává horší výsledek kvůli pandemii koronaviru, zoo byla více než měsíc uzavřena.

Reklama

Doporučované