Hlavní obsah

Zoo Praha začne novou sezonu, ukáže chovatelskou vzácnost, vydří sedmerčata

Sedm mláďat vydry hladkosrsté čeká na návštěvníky v Indonéské džungli.

 

Reklama

Reportér Seznamu byl před sobotním oficiálním zahájení nové sezony v pražské zoologické zahradě.

Článek

Pražská zoologická zahrada zahajuje v sobotu svou 86. sezonu a pro návštěvníky nachystala řadu novinek. Připravuje se i na jubilejního návštěvníka, který do zahrady zavítá.

„V letošní sezoně, dokonce už v dubnu, přivítáme šedesátimiliontého návštěvníka. Rozumí se od roku 1931. Je to zkrátka impozantní číslo,“ řekl Seznamu ředitel zoo Miroslav Bobek.

Přesně patnáct let po katastrofálních povodních, které ale zoo využila v obrovskou proměnu v moderní zahradu. Jednu z letošních novinek najdou lidé v Indonéské džungli. V lednu se tu narodilo sedm vzácných vyder hladkosrstých.

Detektivka se slavným kapitánem Exnerem i letošní první mládě varana. Zoo Praha zahajuje novou sezonu.

Zoo v pražské Troji patří k vůbec nejnavštěvovanějším místům v celé České republice. Reportér Seznamu se během dnešního oficiálně prvního dne nové sezony pohyboval po jejím areálu a ve společnosti ředitele Miroslava Bobka ukazuje i další novinky, které zahrada pro letošní rok nachystala. (Podívejte se ve videu nahoře v tomto článku.)

Zoo Praha nabídne nově i exkluzivní osobní setkání s lachtany.

Pražská zoo chová téměř pět tisíc zvířat, ve světě je proslulá například záchranou koní Převalského. Největšími lákadly pro současné návštěvníky jsou ale spíš nové pavilony, zejména zmíněná Indonéská džungle, pavilon goril nebo sloninec.

Výběhy pražské zoo se díky příznivému počasí začaly postupně stále více plnit zvířaty už začátkem března. Přibývají také mláďata. Přímo ve výběhu se například 28. února narodilo mládě takina indického.

Po nedávném odchodu agresivní slonice Donny a její dcery Sitty do německé zoo mohou lidé v Údolí slonů obdivovat opět spojené sloní stádo. Jeho součástí jsou i slůňata Max a půlroční Rudi, který se se všemi slonicemi potkal venku v polovině března poprvé.

Podívejte se do slonince v pražské zoo.

Pražskou zoologickou zahradu loni navštívilo zhruba 1,4 milionu lidí, což je nejvíc v její pětaosmdesátileté historii. Loňský rok považuje zoo za úspěšný nejen kvůli počtu návštěvníků, ale i kvůli řadě chovatelských úspěchů, mimo jiné právě narození dvou slůňat.

Reklama

Doporučované