Hlavní obsah

Čtyři noci nespal. Jaromír Bosák vypráví, jak prožil fenomenální návrat Tigera Woodse

Videoblog Jaromíra Bosáka k vítězství Tigera Woodse k Masters.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Legendární americký golfista si v neděli oblékl zelené sako za vítězství na Masters a slavil titul na turnaji v kategorii major. Masters Woods za svou kariéru, o které si mnozí mysleli, že už skončila, ovládl popáté a vítězství na turnaji major získal popatnácté.

Článek

Když komentujete golf a hraje se Masters, logicky se moc nevyspíte. Ale když u toho zažijete příběh, o kterém pak mluví celý svět, tak vám to vlastně ani tolik nevadí.

Jaromír Bosák byl „u toho“, když se někdejší světová golfová jednička Tiger Woods slavně vrátila na trůn, alespoň pokud za to považujete vítězství v Masters (pusťte si videoblog Jaromíra Bosáka nahoře ve videu).

Woods na své patnácté prvenství v turnaji major čekal dlouhých 3 954 dní. V uplynulých jedenácti letech se tehdejší golfová světová jednička propadla na dno. Woods podstoupil čtyři operace zad, čelil obrovskému tlaku, kdy média po celém světě řešila jeho nevěru a rozpad manželství, a v roce 2017 ho kvůli řízení pod vlivem alkoholu nebo drog zadržela i policie.

Pusťte si Woodsův comeback:

Tiger Woods vyhrál víkendové Masters.Video: Lukáš Marek, ČTK, AP

Lékaři mu předpovídali, že se už na hřiště nevrátí. Vrátit se ale dokázal a v neděli ve finále turnaje Masters v Augustě třiačtyřicetiletý sportovec ukázal, že na poli světového golfu ještě neřekl poslední slovo.

Média o Woodsově triumfu hovoří jako o největším sportovním comebacku v historii. Podporu Woodsovi vyjádřila řada špičkových sportovců, celebrit i politiků.

Například tenistka Serena Williamsová na Twitteru Woodsovi pogratulovala se slovy, že jí jeho výkon vehnal slzy do očí. Gratulaci mu na Twitteru poslal i fotbalista Gareth Bale nebo bývalý basketbalista Kobe Bryant.

Z řad celebrit Woodsovi držel palce například americký herec Hugh Jackman.

Woodsův comeback neunikl ani pozornosti vrcholných amerických politiků. „Miluji lidi, kteří jsou skvělí pod tlakem. Jak úžasný životní comeback pro opravdu skvělého chlapa,“ napsal na Twitter americký prezident Donald Trump. S gratulací nezůstal pozadu ani bývalý prezident USA Barack Obama, který si s Woodsem v době své prezidentury golf dokonce zahrál.

Sám Woods na konci turnaje neskrýval dojetí a uronil i slzu štěstí. Cestou z osmnáctého greenu objal své děti a matku a poté triumfálně zatínal pěsti.

Reklama

Související témata:

Doporučované