Hlavní obsah

Zpěvačka Ariana Grande prý kvůli útoku na koncertě v Manchesteru trpí posttraumatickou poruchou

Ariana Grande trpí po teroristickém útoku v Manchesteru posttraumatickou stresovou poruchou.Video: AP

 

Reklama

Zpěvačka také minulý měsíc na sociálních sítích zveřejnila fotku tetování, kterou si na počest obětí útoku nechala udělat. Podle svých slov je pro ni obtížné o tragédii mluvit.

Článek

Americká zpěvačka Ariana Grande se po loňském teroristickém útoku na její koncert v Manchesteru potýká s příznaky posttraumatické stresové poruchy. Uvedla to v rozhovoru pro britský magazín Vogue.

„Je těžké o tom mluvit, protože tolik lidí trpělo,“ řekla magazínu. „Myslím, že bych o své zkušenosti vůbec neměla mluvit, neměla bych nic říkat,“ uvedla s tím, že si není jistá, jestli bude schopná o této události někdy mluvit bez pláče.

Minulý měsíc zpěvačka zveřejnila fotku tetování, které si nechala udělat na počest obětí atentátu. Motiv včely symbolizuje město Manchester, kde k útoku došlo.

22. května 2017 sebevražedný atentátník na koncertě zpěvačky v Manchesteru odpálil výbušné zařízení. Následkem toho zemřelo 22 lidí a více než sto bylo zraněno. Útočníkem byl 22letý Brit libyjského původu Salmán Abádí.

Posttraumatická stresová porucha se projevuje například u vojáků, ale také u obětí zločinů či u lidí, kteří zažili traumatickou situaci.

Reklama

Doporučované