Hlavní obsah

Zpěvačka Bára Basiková chystá nové album, vyjde prvního května

Bára Basiková pracuje na novém albu s názvem Slzy.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Bára Basiková chce své nové album Slzy ladit do podobného stylu, který hraje kapela Depeche Mode. Booklet k albu jí pomohla nafotit Ida Saudková.

Článek

Báře Basikové vyjde cédéčko po pěti letech od posledního, které se jmenovalo Belleville. Proč teď právě Slzy? „Slzy mi byly vždycky bližší než smích, nálada toho alba je taková smutná, ale ne smutek ve smyslu něčeho negativního nebo depresivního,” vysvětluje Bára. Smutek bude jako pocit k zamyšlení a zastavení.

Album Slzy bude laděné do 80. let a Bára Basiková ho chce mít ve stylu kapely Depeche Mode. „Protože to je prostě uchopení hudby tak, jak já cítím, tak, jak je mi blízká. A chci, aby to lidé vnímali, že to je změna v mém projevu a pojetí. A musí to být patrné i z fotek,” říká.

Pro nafocení alba a bookletu si Bára Basiková vybrala fotografku Idu Saudkovou. Fotí černobílé fotky. „Mě fascinuje černobílá fotografie a myslím, že se k tomu albu a k té hudbě hodí. Ida je jedna z mála fotografů, kteří fotí na film, proto ty fotografie mají neuvěřitelný náboj a atmosféru,” komentuje výběr fotografky Basiková.

Na novém albu Slzy Bára Basiková spolupracuje s Richardem Ulrychem z kapely Nebezpečné známosti a s Luďkem Fialou ze skupiny Decline, který spolupracoval s Petrem Mukem, dlouholetým Bářiným kolegou a kamarádem. Album Slzy vyjde 1. května.

Reklama

Doporučované