Hlavní obsah

Zpěvačka Michaela Nosková exkluzivně: Po patnácti letech přeruší kariéru

Michaela Nosková promluvila o plánované pauze.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V SuperStar se Michaela Nosková objevila v roce 2005. Přestože nevyhrála, je jednou z mála, která to dotáhla opravdu daleko. Začátky po soutěži však nebyly jednoduché. Co musela udělat pro to, aby prorazila a jak dnes vnímá svoji kariéru?

Článek

Účast v pěvecké soutěži brala Michaela jako způsob, jak se zviditelnit. Je to podle ní skvělá startovní čára. Zároveň to pro člověka může být ale velký průšvih, pokud soutěž bere jako cíl. Teprve po ní totiž prý začíná ta opravdová dřina. „Tím, že jsem vypadla na ne úplně těch nejvyšších příčkách, tak se mi neozval žádný manažer. A pamatuju si, že to léto po SuperStar jsem opravdu neměla ani na nájem,“ vzpomíná. V té době jí hodně pomáhali rodiče. A i to jí zřejmě pomohlo, aby šla dál za svým snem. Dalších pět let však trvalo, než kolegy z oboru přesvědčila, že není pouze někým, kdo zkoušel svoje štěstí v pěvecké soutěži, ale že skutečně něco umí.

„Já jsem studovala muzikálové herectví ještě před tím, než jsem šla do SuperStar, což o mně nikdo moc nevěděl. Takže teprve po 5–6 letech jsem si vybudovala aspoň nějaký minimální respekt,“ dodává. Jako jedna z mála však kariéru rozjela. A v posledních letech se jí dařilo i v zahraničí: „To je pravda. Ale já vždycky, když už se rozhodnu být někde jinde a začít tam, tak mi tady přijde nabídka, která nejde odmítnout. Třeba když jsem naposledy byla v Londýně a už jsem tam měla práci a zpívala jsem a začínalo se to rozjíždět, tak mi tady přišla nabídka na Evitu – a to nejde odmítnout, protože pro většinu muzikálových zpěvaček je to role, která je vrcholem jejich kariéry.“

Teď je ale v Česku a zkouší nový muzikál We will rock you. „Já jsem ho viděla asi před osmi lety v Německu a strašně se mi líbil a teď je tady a dostanu roli, kterou jsem chtěla. Ale pak nevím, já jsem se totiž rozhodla, že si dám pauzu. Patnáct let jsem věnovala kariéře a mojí dceři bude devět a moc si mě neužila. Za poslední tři roky jsem odpremiérovala dvanáct muzikálů a to je strašně moc. A tak jsem si řekla, že je načase, aby ta dcera si užila maminku a abychom se věnovaly sobě. Takže jsem slíbila rodině i okolí, že muzikál We will rock you bude na dlouhou dobu poslední muzikál, který nastuduju.“

Více už se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí Magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované