Hlavní obsah

Zpěvačka Petra Pudová má chovnou stanici chrtů: První pes byl náhradou za partnera

Petra Pudová ve studiu Slavných.Video: Jakub Štěpán

 

Reklama

Zpívá, hraje, a přesto si ještě najde čas na další náročnou práci. Petra Pudová má totiž chovnou stanici s chrty. Vlastní jich osm a šest z nich vzala s sebou do studia Slavných.

Článek

Tam mimo jiné prozradila, že úplně prvního pejska si pořídila, když ji před dvanácti lety podvedl přítel: „Řekla jsem si, že si koupím psa, protože ten by mi nikdy tak neublížil. Byla to taková náhrada.” Jenže do chrtů se zamilovala a začala je chovat. Protože je bere jako součást rodiny, nezbavuje se ani těch, kteří už nejsou v produktivním věku: „To by nešlo. Jsou to nejlepší přátelé. A musím si nechat i štěňátko z chovu.”

Není pochyb, že péče o osm chrtů je náročná. Jen snídaně a večeře jsou hodinovou záležitostí: „Jí maso se zeleninou a přílohy. Navíc mají dlouhé uši, které by se jim namočily v miskách, a tak dostávají speciální návleky,” popsala Pudová každodenní starosti. Mezi ty patří i procházky, které absolvuje dohromady se všemi chrty a hluchým jorkšírem: „S ním je to nejnáročnější. Protože neslyší, musím mu ukazovat rukou, kam jdeme,” směje se zpěvačka. Potkat ji tak v parku musí být docela legrační podívaná.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Související témata:
Petra Pudová

Doporučované