Hlavní obsah

Zpěvačka Princess Chelsea objíždí úspěšné evropské turné, doma pracuje v obchodě s nahrávkami

Novozélandská zpěvačka Princess Chelsea přivezla své nové album The Loneliest Girl do Brna.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Novozélandská zpěvačka a producentka Princess Chelsea vyrazila na evropské turné a do Čech se vrátila po třech letech. Ačkoliv by se mohlo zdát, že milionový počet zhlédnutí na YouTube a plné sály na turné znamenají pohádkový život, zpěvačka se svěřila, že tomu tak vždycky není.

Článek

„Nový Zéland je vcelku malý. Oslovuji možná převážně alternativnější publikum, takže větší populace pro mě potenciálně znamená víc fanoušků,“ říká zpěvačka a producentka Princess Chelsea.

Se svým novým albem The Loneliest Girl proto vyrazila potěšit fanoušky na měsíční zahraniční turné daleko od své domoviny. Fanoušky turné táhne, protože aktuální album ztělesňuje to, co mají na zpěvačce rádi.

„Současné album si je podobnější s mým prvním, protože je hodně eklektické. Je na něm směs různých zvuků. Je to takový komorní pop. Na novém albu jsou stejně jako na prvním smyčce klasické nástroje, zvonkohry a celkově je organičtější. Také je tam směska všech těchto kýčovitých synťákových zvuků,“ popisuje Princess Chelsea.

Její hudba má výrazný popový potenciál, přesto pohádkovými aranžemi a použitými zvuky stále spadá do škatulky nezávislé hudby. Ve spojení s tím, že bydlí na Novém Zélandu, který svou populací ani polohou nemůže konkurovat větším trhům, se tak zpěvačka musí otáčet více, než se na první pohled zdá.

„Na Novém Zélandu nemůžeme snadno vydělávat peníze na tour, protože tam není dost míst, která bychom mohli objet. Doma pracuji v obchodě s nahrávkami během víkendů. Skládám hudbu a také vedu nahrávací label. Dělám spoustu různých věcí,“ svěřuje se zpěvačka Princess Chelsea.

Více o její hudbě se dozvíte v úvodním videu. Reportáž je součástí magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli ve 21 hodin na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované