Hlavní obsah

Zpěvačka Swiftová vyhrála jeden dolar v soudním sporu s DJem, který ji sexuálně obtěžoval

Taylor Swiftová se soudila s DJem, který ji obtěžoval, a uspělaVideo: AP

 

Reklama

Symbolickým odškodným chce zpěvačka upozornit na problematiku sexuálního obtěžování.

Článek

Zpěvačka Taylor Swiftová vyhrála soudní spor s DJem Davidem Muellerem. Ten ji měl sexuálně obtěžovat během jejich setkání před koncertem v roce 2013. Porota soudu v Denveru v Coloradu dala nyní Swiftové za pravdu. Zpěvačka žádala symbolické odškodné 1 dolar, v přepočtu kolem 23 korun.

Zpěvačka chce tímto gestem upozornit na problematiku sexuálního násilí a vystoupit za méně privilegované ženy. Podle jejího advokáta Douglase Baldridge chce Swiftová zdůraznit, že ženy by neměly snášet nechtěný fyzický kontakt.

„Znamená to, že ne znamená ne, a říká to každé ženě, že je to ona sama, kdo rozhoduje, co bude tolerovat na svém těle," řekl podle agentury Reuters Baldridge.

„V blízké budoucnosti budu pořádat sbírky na podporu několika organizací, které pomáhají obětem sexuálního násilí se bránit,” uvedla zpěvačka.

Mueller původně Swiftovou žaloval za to, že jej její výroky o osahávání stály práci. Místo peněžního odškodnění, které žádal, získal verdikt poroty, že je vinný z napadení a ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované