Hlavní obsah

Zpěvák Vlasta Horváth složil písně pro zesnulého bratra: Byl to živel, do všeho šel naplno a život si užil

Vlasta Horváth ve studiu Slavných promluvil o zesnulém bratrovi.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před dvěma roky přišel Vlasta Horváth o milovaného bratra Martina, se kterým měl báječný vztah. O sourozeneckém poutu, které ovlivňuje jeho tvorbu až dodnes, promluvil ve studiu Slavných.

Článek

Nové album Vlasty Horvátha vyjde v říjnu letošního roku. Většina písní na něm je věnovaná bratrovi Martinovi, od jehož smrti uplynuly už dva roky. Celou tuto dobu zpěvák tvořil, přidával jednu skladbu za druhou a čekal na správný moment k tomu, aby album vydal: „Kromě toho, že to samozřejmě stojí i nějaké peníze, tak musím mít inspiraci. Vždycky čekám na takový materiál, který stojí za to vydat,” vysvětluje zpěvák, proč nové písně vyjdou až nyní.

Bratr Martin, který byl zpěvákovi inspirací, byl nejen výborný fotbalista, ale i bubeník. Jeho hudební začátek byl však neuvěřitelný. Když končil s fotbalem, nevěděl, co dál a bubny mu měly zkrátit chvíli. Už po čtrnácti dnech tréninku si však s Vlastou zahrál v televizi a prokázal obrovský talent: „Byl to živel, do všeho šel naplno. A byl to i můj nejlepší bubeník. Poprvé jsem pocítil, jaké to je, když hrajete s někým, kdo hudbu cítí úplně stejně.”

Více o zpěvákově novém albu a o tom, kde ho můžete slyšet naživo, najdete v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Vlasta Horváth

Doporučované