Hlavní obsah

„Zpívat jsem začala, protože jsem si myslela, že herečky musí být krásné,“ říká šansoniérka Drössler

Renata Drössler ve studiu Slavných o zpívání v cizích jazycích.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šansoniérka a herečka Renata Drössler, jinak také česká Marlene Dietrichová, zpívá v deseti světových jazycích. Nejtěžší je pro ni hebrejština.

Článek

„Bohužel hebrejsky umím jen ty písničky, normálně bych se nedomluvila. Teď se chystám na maďarskou písničku. V budoucnu se ale chci opravdu ty jazyky naučit. Poslední dobou víc a víc začínám sama překládat ty věci se slovníkem v ruce. Nejvíc se člověk jazyk stejně naučí na písničkách,“ prozradila ve studiu Slavných.

I když Renata Drössler vystudovala herectví na pražské DAMU, přednost po studiích dala zpěvu. „Měla jsem vždy v sobě něco takového, že herečky musí být krásné, a zpěvačky nemusí. Spíš mě bavilo to zpívání a herectví upotřebím prostřednictvím šansonů,“ směje se půvabná zpěvačka.

Šanson je podle ní v Česku vnímám spíš jako klasická hudba, i když na její představení chodí stále více a více mladých lidí. Právě mladé studenty teď učí na Mezinárodní konzervatoři v Praze, kde vyučuje šanson a jevištní řeč. „Učím je, že šanson se nedá dělat bez emocí,“ uzavírá.

Zajímá vás, kde můžete Renatu Drössler vidět? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:
Renata Drössler

Doporučované