Hlavní obsah

Zrádná repre pauza. Angličan radí, komu se ve Fantasy vyhnout obloukem

Foto: Profimedia.cz

Raphael Varane (vlevo) a Harry Maguire (vpravo) jsou lídry obranné linie Manchesteru United. Svému klubu budou ale o víkendu chybět.

Reklama

Hned 16 Jihoameričanů z Premier League má za sebou náročný kvalifikační program. Ten pro mnohé skončil jen 35 hodin před výkopem 8. kola PL. Počet zraněných navíc dál roste. Angličan řeší, kterých borců se ve Fantasy vyvarovat.

Článek

Soutěž podcastu Angličan ve virtuální hře Fantasy Premier League o víkendu naváže svým osmým kolem. Vstup do naší ligy, v níž aktuálně evidujeme téměř čtyři tisíce nadšenců, je pro všechny zájemce přes tento odkaz stále otevřený, velice snadný a hlavně zcela bezplatný. Celkový vítěz se může těšit na letecký zájezd do Anglie ve společnosti Jiřího Hoška, autora podcastu Angličan. Každý týden i měsíc navíc hrajeme o hodnotné ceny.

„Bodové rozestupy v popředí ligy Angličana se sice v posledních týdnech nepatrně zvýšily, ale hodnotných cen pro ty nejúspěšnější manažery v popředí bude zřejmě nakonec o něco více,“ motivuje soutěžící Jiří Hošek, autor podcastu Angličan.

Foto: Seznam Zprávy

Už hrajete Fantasy s Angličanem?

Foto: Seznam Zprávy

Ústředním tématem tohoto Fantasy speciálu jsou rozsáhlé absence. A stejně jako před měsícem jsou u toho Jihoameričané. Tentokrát je ovšem na vině nahuštěný mezinárodní program, který jako by snad ani nepočítal s tím, že se tento sport provozuje i na klubové úrovni. Jihoamerický kvalifikační proces se totiž kvůli nejrůznějším pandemickým zásahům musel do několika period řádně namačkat. Tento týden někteří borci dohráli svůj zápas až v pátek ráno (středoevropského času). Absolvovat dlouhý let do Evropy, adaptovat se na jiné časové pásmo, zregenerovat své tělo a mysl, to všechno jsou nejbližší úkoly 16 jihoamerických reprezentantů, kteří se vrací do svých klubů. Někteří z nich se dokonce musí do 30 hodin rozhodnout, zda-li o víkendu nastoupí.

Nevyzpytatelné reprezentační pauzy tradičně představují noční můru pro všechny Fantasy manažery, kteří na dálku sdílejí starosti se všemi realizačními týmy napříč celou Premier League. Pojďme rozlousknout, koho nasadit pro osmé kolo. K tomu si nejlépe dopomůžeme eliminační metodou. Kdo všechno nejspíš nebude k dispozici?

Sčítání škod

Podle Sky Sports na následky nemilosrdného reprezentačního okna nejvíce doplatí Liverpool, Manchester City, Manchester United a Aston Villa. Liverpoolu budou s největší pravděpodobností chybět brazilské opory brankář Alisson a středopolař Fabinho, kteří by hypoteticky nastupovali k sobotnímu zápasu na hřišti Watfordu pouhých 35 hodin od kvalifikačního zápasu hraného v Brazílii. Fabinho odehrál 71 minut a svým výkonem přispěl k výhře 4:1. Ačkoli Alisson do utkání nakonec nezasáhl, nelze jednoznačně počítat s tím, že bude stoprocentně připraven k ostrému zápasu. A pokud bude, do sestavy ho tým Angličana Fantasy manažerům nedoporučuje.

Manchester City, další „postižený“ klub, měl pro zmiňovaný jihoamerický duel k dispozici taktéž dva Brazilce - útočníka Gabriela Jesuse a brankáře Edersona. Vzhledem ke skutečnosti, že svěřence Pepa Guardioly čeká domácí ligový zápas proti Burnley jen 37,5 hodin po onom výkopu v brazilském Manausu, úvaha o dalším herním vytížení „Kanárků“ v bleděmodrém dresu bude nejspíš rychle smetena ze stolu.

Abychom nezapomněli na největšího rivala Citizens, ani v táboře United se při sčítání škod rozhodně neslaví. Kapitán Harry Maguire už chybí delší dobu, jenže k němu se aktuálně přidal Raphael Varane, jeho parťák ze stoperské dvojice, jenž si poranil tříslo. Pro tým, který vede Ole Gunnar Solkskjaer, bude následujících několik týdnů zlomových. V příštích kolech vyzvou United v rámci Premier League Leicester, Liverpool, Tottenham, Manchester City, nebo v Lize mistrů nevyzpytatelnou Atalantu Bergamo. O současných potížích United a historii Solskjaera na lavičce si můžete přečíst zde.

Přehled všech Jihoameričanů, kteří se vrací do svých klubů v rámci Premier League. (Zdroj: Sky Sports)

Sobota

Liverpool (vs. Watford)

  • Fabinho – Brazílie vs. Uruguay – pauza mezi výkopy 35 hodin
  • Alisson – Brazílie vs. Uruguay – pauza 35 hodin

Man City (vs. Burnley)

  • Ederson – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny
  • Gabriel Jesus – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny

Man Utd (vs. Leicester)

  • Edinson Cavani – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny
  • Fred – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny

Aston Villa (vs. Wolves)

  • Emi Martínez – Argentina vs. Peru – pauza 38,5 hodiny
  • Douglas Luiz – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny

Leeds (vs. Southampton)

  • Raphinha – Brazílie vs. Uruguay – pauza 37,5 hodiny

Chelsea (vs. Brentford)

  • Thiago Silva – Brazílie vs. Uruguay – pauza 40 hodin

Neděle

Tottenham (vs. Newcastle)

  • Cristian Romero – Argentina vs. Peru – pauza 64 hodin
  • Giovani Lo Celso – Argentina vs. Peru – pauza 64 hodin
  • Emerson Royal – Brazílie vs. Uruguay – pauza 63 hodin
  • Davinson Sánchez – Kolumbie vs. Ekvádor – pauza 66,5 hodiny

Newcastle (vs. Tottenham)

  • Miguel Almirón – Paraguay vs. Bolívie – pauza 67,5 hodiny

Everton (vs. West Ham)

  • Yerry Mina – Kolumbie vs. Ekvádor – pauza 64 hodin

Co se týče aktuálních zranění, ze svého radaru si vyškrtněte Ferrána Torrese, ofenzivního žolíka Citizens, jenž si v týdnu přivodil drobnou zlomeninu na pravé noze. Ze zdravotních důvodů se na hřiště nepodívá ani Ben Mee, defenzivní lídr Burnley. Otazník visí nad startem jeho spoluhráče Matěje Vydry.

Nejistý je start dalšího Brazilce Raphinhy, tvůrce hry Leedsu United, který po boku Edersona a Gabriela Jesuse nastoupil proti Uruguayi. Jeho spoluhráč Patrick Bamford, v uplynulé sezoně jeden z nejoblíbenějších hráčů v rámci celé Fantasy, stále laboruje s pochroumaným kotníkem a sám Marcelo Bielsa, současný kouč Leedsu, v týdnu potvrdil prodloužení jeho absence. Pro Leeds, kterému mimochodem vyslovil důvěru v aktuální epizodě podcastu Angličan Martin Vait, bude klíčové konečně výsledkově zabrat a oklepat se co nejrychleji z personální krize.

Inspirace Svatými

Stejně jako Leeds, dnes již tradiční účastník Premier League Southampton, který ještě v této sezoně nezaznamenal vítězství, se v aktuálním ročníku pohybuje v tabulce Premier League nebezpečně blízko sestupových vod. Úvodní kola nezastihla svěřence Ralpha Hasenhüttla v nejlepší formě, ale je třeba dodat, že se Saints utkali i se třemi velkokluby - Manchesterem City, Manchesterem United a Chelsea. Právě v posledním ligovém kole proti Chelsea ukázali Saints svůj potenciál. Až do okamžiku vyloučení Jamese Warda-Prowse, dlouholeté opory mužstva, ke kterému došlo za stavu 1:1 ve druhém poločase, se hosté rvali s favorizovanými Blues více než důstojně.

Kořeny v londýnském velkoklubu má i jeden z nejoblíbenějších cenově dostupných obránců ve Fantasy, 18letý Valentino Livramento (4,2 milionů liber). Z třiadvacítky Blues v létě přestoupil za 5,9 milionů liber do Southamptonu a od svého debutu předvádí nadstandardní výkony. Tým Angličana jeho zařazení do sestavy vzhledem k poměru cena/kvalita vřele doporučuje.

Southampton vyhlíží sérii příznivějších zápasů, ve kterých by se mohl výsledkově chytit. O víkendu hostí svěřenci Hassenhüttla zmiňovaný Leeds United, posléze Burnley. O cenné body se dále poperou na půdě Watfordu, doma s Aston Villou a na hřišti Norwiche. Vsadit na vzestupnou trajektorii tohoto sympatického jihoanglického klubu by se v budoucích týdnech mohlo bodově vyplatit.

Co nás nemine?

Sobotní program startuje v klasickém čase, tedy ve 13:30, kdy se nováček z Watfordu pokusí překvapit favorizovaný Liverpool. Od 16:00 se v rámci čtyřzápasové nadílky jeví jako nejatraktivnější duel mezi Leicesterem City a Manchesterem United. V 18:30 sobotní program uzavře neméně atraktivní londýnské derby mezi nečekaným černým koněm aktuální sezóny Brentfordem a Chelsea.

V neděli se postaví West Ham United i se třemi Čechy v kádru proti dobře promazanému stroji Evertonu s výkopem v 15:00. V podvečer (17:30) se pokusí Newcastle United, klub s novými majiteli, překvapit londýnský Tottenham a uzmout premiérové tři body. V pondělní dohrávce se ve 21:00 představí v dalším londýnském derby Arsenal a Crystal Palace. Na první pohled nenápadné derby nabírá na jisté pikantnosti díky působení Patricka Vieiry, legendy Kanonýrů, na lavičce hostí.

Uzávěrka Fantasy je pevně stanovena na sobotní poledne. Tým Angličana přeje všem manažerům hodně štěstí, pevné nervy a hlavně příjemnou zábavu.

Reklama

Doporučované