Hlavní obsah

Zřícená lávka v Troji byla v havarijním stavu léta. Město to vědělo

Zřícená lávka v Troji byla v havarijním stavu. Její pád zranil čtyři lidi.

 

Reklama

Krnáčová si neumí vysvětlit pád lávky, Technická správa komunikací (TSK) prý nezjistila žádnou závadu.

Článek

V pražské Troji se v sobotu odpoledne zřítila lávka přes řeku Vltavu. Jsou čtyři zranění, z toho dva těžce. Okolí do až několika set metrů prohledávají hasiči i záchranáři a na místo zřícení později dorazila i primátorka Prahy Adriana Krnáčová.

Ta vyzvala k modlitbám za zraněné. Vyjádřila se i k tomu, proč lávka spadla, když poslední kontrola jejího stavu proběhla letos v listopadu. „Žádné závady podle informací TSK nebyly nalezeny. Já opravdu nevím, neumím si to vysvětlit,” dodala evidentně rozrušená Krnáčová, která prý přes lávku pravidelně běhala.

Před třemi lety zjistila Technická správa komunikací oslabení předpínacích lan, která korodovala. V roce 2011 navíc tato organizační složka odhadla životnost lávky při běžném provozu na pět až sedm let. Další varování o zrezivělých lanech dostalo vedení města loni.

Lávka se zřítila v půl druhé odpoledne. Záchranáři na místě zřícení ošetřili čtyři zraněné, z toho dva středně a dva těžce. Ranění byli následně převezeni do pražských nemocnic, pátrání po případných obětech ale nadále pokračují.

Záběry přímo z místa a podrobnosti k technickému stavu lávky i dalších pražských mostů si pusťte ve videu nahoře.

Reportér Filip Horký v místě tragédie

Reklama

Doporučované