Hlavní obsah

Zrušíme trafiky, slibovalo ANO. Straníci dál berou v městských firmách miliony

Bez trafik to nejde, zjistilo ANO. Straníci berou miliony.Video: Slonková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šéf pražských zastupitelů za ANO Michal Hašek si přišel v Pražské plynárenské na dva a čtvrt milionu.

Článek

Investigativní reportérka Sabina Slonková zkontrolovala předvolební slib nejsilnější politické strany v zemi. Hnutí ANO do komunálních voleb před čtyřmi lety šlo s ostrou kritikou tak zvaných trafik. Tedy lukrativních postů v městských firmách, díky nimž politici vydělávají statisíce až miliony korun.

Realita po letech vládnutí? „Tři pražští zastupitelé z ANO za loňský rok inkasovali v Prahou ovládané Pražské plynárenské miliony. Nejvíce pak šéf zastupitelského klubu Michal Hašek, konkrétně dva a čtvrt milionu,“ zjistila Slonková v novém díle dokudramatu Uzávěrka.

Vysvětlení? „Výše odměn členů dozorčí rady je přímo závislá jednak na hospodářských výsledcích, kterých se společnosti v konkrétním roce podaří dosáhnout (v případě špatných výsledků mohou tedy být i zcela minimální), a dále vychází i z míry osobní odpovědnosti, kterou členové v rámci svého rozhodování přímo nesou,“ napsal Hašek v e-mailu. Osobně nikdo z nich „trafiky“ obhajovat nechtěl.

A nejde jen o Prahu. Kdo další zasedá v městských firmách? Proč se ANO nedrží svých předvolebních slibů? Jde vůbec trafiky zrušit? A jak se na vývoj dívá bývalá mocná žena ANO Radmila Kleslová, která kvůli trafikám přišla o vliv?

To vše v novém díle Uzávěrky již dnes večer v premiéře ve 20:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované