Hlavní obsah

Ztracená bota, pak slíbený hlas od fanynky. Jak Miloš Zeman v Olomouci zahájil volební „nekampaň"

Miloš Zeman na návštěvě v Olomouci.

 

Reklama

Davy lidí, propagační fotky, debata o politice. A na pódiu Miloš Zeman - politik, který bude za necelý rok obhajovat post prezidenta. O předvolební kampaň ale rozhodně nejde. Alespoň tedy podle prezidentova týmu.

Článek

„Pan prezident pouze plní svůj slib, že bude jezdit za voliči,“ vysvětluje Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček, který v pondělí doprovázel prezidenta na třídenní návštěvu Olomouckého kraje.

Jde o Zemanův první výjezd do regionů poté, co oznámil, že bude podruhé kandidovat na prezidenta. A že nehodlá vést žádnou předvolební kampaň.

Jak je ale z právě probíhající cesty jasné, Miloš Zeman žádnou vlastní, speciální kampaň nepotřebuje. K tomu, aby se dostal ke stovkám lidí, mu stačí právě prezidentské cesty po regionech.

Například při aktuální návštěvě prezident absolvuje čtyři setkání s občany v ulicích a hned na tom prvním měl v pondělí doslova narváno.

Propagaci mu zařídí hejtman se starosty a na cesty nemusí dát ani korunu – všechno hradí kraje z veřejných peněz. Právě Olomoucký kraj jedna jeho návštěva v minulosti přišla v průměru na 370 tisíc.

Zeman nařídil: žádná kampaň

I proto se Zemanův tým úzkostlivě snaží, aby na mítincích z jeho strany nepadla o nadcházejících prezidentských volbách ani zmínka.

„Ještě ráno před touto cestou jsme absolvovali pracovní snídani a pan prezident zdůraznil všem členům svého doprovodu – žádná volební kampaň. Museli jsme slíbit, že nikdo z nás nic takového dělat nebude,“ dodal Ovčáček. Přísně zakázáno je například radit lidem, koho by měli volit.

V Hněvotíně na Olomoucku, kde Zeman diskutoval v pondělí odpoledne, to za něj zařídili sami občané. „Potěšil jste mě, když jste oznámil, že budete znovu kandidovat. Můj hlas máte,“ slíbila místo dotazu starší žena za mohutného potlesku diváků a Zemanova spokojeného přikyvování.

Miloš Zeman znovu oznámil, že bude kandidovat.

Reklama

Doporučované