Hlavní obsah

Zuckerberg odmítl na Facebooku cenzurovat popírání holokaustu

Mark Zuckerberg se zastal svobody slova popíračů holokaustu.Video: Reuters

 

Reklama

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg odmítl cenzuru popíračů holokaustu. Zjistit úmysl člověka, který se mýlí, je podle něj složité. Lživé zprávy a nenávistné komentáře tak podle Zuckerberga mají být smazány jen tehdy, pokud mohou vést k osobním útokům nebo násilí.

Článek

Mark Zuckerberg obhajoval svobodu slova popíračů holokaustu. V rozhovoru pro technologický server Recode majitel Facebooku řekl, že se lidé prostě mohou mýlit.

Část popíračů holokaustu podle Zuckerberga nejedná ze zlého úmyslu. Protože se jejich motivace dá těžko zkoumat, Facebook takové projevy údajně nemůže cenzurovat.

Na zakladatele nejrozšířenější sociální sítě se okamžitě snesla kritika. Zuckerberg proto ještě jednou vysvětlil, že jeho samotného jako Žida popírání holokaustu uráží, a pokud vede k osobním útokům, bude z internetu odstraněno. Facebook je v poslední době kritizován za to, že vytváří platformu pro šíření nenávisti a falešných zpráv.

Organizace spojených národů například firmu obvinila z podílu na šíření nenávisti k muslimským Rohingům v Barmě, což vede k útokům končícím smrtí. Společnost proto prohlásila, že bude cenzurovat falešné zprávy a projevy nenávisti, které mohou vést k fyzickým útokům.

Reklama

Související témata:

Doporučované