Hlavní obsah

Zůstane ČSSD ve vládě? Nový předseda britských konzervativců a rumburská nemocnice v insolvenci

Zůstane ČSSD ve vládě? Nový předseda britských konzervativců a rumburská nemocnice v insolvenci.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:43 ČSSD rozhodne, jestli zůstane ve vládě s ANO

O tom, jestli ČSSD zůstane součástí vládní koalice, bude jasno už dnes odpoledne. Ve tři hodiny se sejde předsednictvo strany. Krizová situace nastala poté, co Miloš Zeman odmítl odvolat Antonína Staňka z ministerského postu a nahradit ho kandidátem ČSSD Michalem Šmardou. Sociální demokraté ale právě tím podmiňují svou účast ve vládě. Zeman chce ohledně nominace počkat na rozhodnutí předsednictva, neslíbil ale, že ho bude respektovat. Situaci přišel okomentovat Václav Dolejší.

3:35 Soud zastavil trestní stíhání Grygárka v kauze Janouška

Městský soud v Praze zastavil trestní stíhání bývalého náměstka vrchního žalobce Libora Grygárka. Stalo se tak po roce a půl od podání obžaloby. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které případ dozorovalo, proti rozhodnutí podalo stížnost. Tu nyní bude řešit pražský vrchní soud. Libor Grygárek byl obžalován za to, že jako žalobce zneužil svou pravomoc v případu pražského podnikatele Romana Janouška. Vyšetřování se týkalo údajného podezření, že ve Švýcarsku dochází k tazkvanému praní špinavých peněz v objemu zhruba dvou miliard korun. Podle obžaloby Grygárek tehdy záměrně švýcarské prokuratoře nedal pokyn k objasnění tohoto případu.

4:13 Rumburská nemocnice v insolvenci

Rumburská nemocnice končí v insolvenci. Zadlužené zdravotnické zařízení nemá ani na výplaty pro zaměstnance. Nemocnice má přitom poskytovat péči 55 tisícům obyvatel Šluknovského výběžku. Více už probereme s naší redaktorkou Šárkou Kabátovou, která je na místě.

7:15 Za rvačku v Bratislavě půjde do vězení 7 lidí

Fotbaloví fanoušci, kteří vyprovokovali ve středu večer rvačku v centru Bratislavy a poničili zařízení mnoha restaurací, půjdou na půl roku do vězení. Jde o čtyři Nizozemce a tři Poláky. Ve zrychleném řízení o tom včera rozhodl krajský soud v Bratislavě. Při bitce se zranilo 17 lidí. Cizince čeká po uplynutí trestu vyhoštění ze země. Rozsudek je pravomocný.

7: 39 Zvolení Borise Johnsona?

Už za 8 dní se dozvíme jméno nového předsedy britských konzervativců, a tudíž i příštího ministerského předsedy. Ostrovní média i politické kruhy už berou za hotovou věc, že se do čela strany a vlády dostane Boris Johnson. Ten se dnes večer utká v poslední debatě se svým protikandidátem, současným šéfem britské diplomacie Jeremym Huntem. Téma pro šéfkomentátora Seznamu Jiřího Hoška.

11:00 Bankovky s Karlem Gottem za tisíce

Koupili za padesát korun, prodávají za tisíce. Cena pamětních eurobankovek s podobiznou Karla Gotta se v internetových aukcích přes noc vyšplhala v některých případech i přes deset tisíc korun. A to jen pár hodin od spuštění prodeje.

11:48 Předpověď počasí

Reklama

Doporučované