Hlavní obsah

Zůstane vražda českého podnikatele bez trestu? Jak skutečně zemřel sv. Jan Nepomucký? A jeden den na humanitární misi v Etiopii

Nový díl pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V aktuálním dílu pořadu Záhady Josefa Klímy se podíváme na případ, ve kterém uběhlo už dlouhých 10 let od chvíle, kdy byl v bulharských horách poblíž metropole Sofie zavražděn český stavební inženýr Libor Mirovský.

Článek

Vrah střílel na jistotu, pět ran do zad. Mrtvé tělo pak zcela náhodně našel sběrač lesních šípků pohozené ve křoví. Po zavražděném zůstaly v Čechách dvě děti a rodina, která zatím marně čeká na to, že bude smrt jejich blízkého potrestána.

V druhé reportáži se zaměříme na Jana Nepomuckého, našeho celosvětově nejslavnějšího svatého. Jeho socha zdobí tisíce míst v Evropě. Johánek z Pomuku je především patronem všech lidí od vody. Až donedávna se mělo za to, že se utopil, když ho na rozkaz krále svrhli z Karlova mostu.

A na závěr se podíváme do Etiopie. Jan Svitálek z organizace Člověk v tísni se pro pořad Záhady Josefa Klímy pokusil zdokumentovat jeden den na své humanitární misi.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované