Hlavní obsah

Zůstaňte tady, jdu si pro zbraň! křičel na novináře slovenský šéf Nočních vlků. Dron odhalil tanky

Slovenskému šéfovi Nočních vlků se pátrání novinářů vůbec nelíbilo.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nedaleko Bratislavy vznikla základna slovenské odnože ruského motorkářského gangu Noční vlci. Záběry z dronu prozradily, že se na jejím území nacházejí tanky a další vojenská technika. Štáb Rádia Svobodná Evropa se o přívětivosti Nočních vlků přesvědčil na vlastní kůži.

Článek

Slovenská odnož ruského nacionalistického motorkářského klubu Noční vlci, která je známá svými kontakty a spojenectvím s Kremlem, si vytvořila nedaleko Bratislavy svou základnu, ve které skladuje staré tanky nebo ozbrojená vozidla. Podívejte se, jak její členové reagovali na natáčející televizní štáb.

„Zůstaňte stát. Zůstaňte tady. Jdu si pro svou zbraň,” křičel na novináře šéf slovenské odnože Nočních vlků, který pozemek a základnu vlastní. Říká, že zde plánuje zřídit vojenské muzeum, ale vůbec se mu nelíbilo, že objekt natáčel štáb Rádia Svobodná Evropa prostřednictvím dronu.

Přítomnost nacionalistické skupiny, která pomáhala Rusku obsadit Krym, vzbudila na Slovensku značnou nevoli. Někteří slovenští politici v tom vidí i ohrožení národní bezpečnosti. A vznikla také petice, která motorkáře nazývá ruským polovojenským předvojem v hybridní válce, kterou vede Putin proti Evropské unii, NATO a Slovensku.

Reklama

Doporučované