Hlavní obsah

Zvedání těžkých vah a sladkosti po tréninku, český silák Jiří Tkadlčík dře i přes cukrovku

Rozhovor s Jiřím Tkadlčíkem: Jak se připravuje na boj o titul nejsilnějšího muže světa?Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Zbodne, co vidí, nepohrdne koblihou ani gulášem, přesto český strongman Jiří Tkadlčík zvedne ze země 400 kilogramů. Jak řeší jídlo a jak bojuje s cukrovkou?

Článek

Trénink strongmanů patří k těm fyzicky nejnáročnějším. Siláci trénují i pět hodin denně a to opravdu každý den. Tělo při takové fyzické zátěži spotřebovává abnormální množství energie, vyžaduje tedy i jídlo o nadměrné energetické hodnotě.

Ve Tkadlčíkově lednici byste tak vařená kuřecí prsa se zeleninou hledali jen těžko. Koblihy, sladké tyčinky, bonbony, ale i řízky a svíčková, Jiří jí všechno.

„Snažím se přijímat kvalitní potravu, ale zároveň mám rád sladké. Lidé se diví, jaktože při takové spotřebě sladkého nepřiberu. Při mém energetickém výdeji se ale není čemu divit,“ říká sedmadvacetiletý Tkadlčík.

Na jeho cestě za titulem nejsilnejšího muže světa ho podporuje přítelkyně Valerie i přátelé a tréninkoví parťáci. Nikdo z nich nepije, alkoholu se vyhýbá i Jiří. „K tomu, co dělám, tohle nepatří. Alkohol tě v tréninku vrátí vždycky týden dva dozadu,“ říká.

S nejúspěšnějším českým strongmanem absolvoval trénink v posilovně reportér Seznam Zpráv Oliver Sálus. Podívejte se na první díl nového sportovního pořadu Na vlastní kůži.

Na vlastní kůži v posilovně s Jiřím Tkadlčíkem.Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované