Hlavní obsah

Pad Thai a sýrové kuličky tak, jak je neznáte

Michaela Bratrychová alias Missue je specialistkou na raw food neboli živou stravu.Video: Seznam Zprávy

Pad Thai znají milovníci asijské kuchyně velmi dobře. Jak ale takový pokrm připravit v rámci raw food neboli živé stravy?

Článek

Michaela Bratrychová aneb Missue opět navštívila Rodinku. Tentokrát názorně ukázala, jak na známé thajské jídlo Pad Thai a také na sýrové kuličky, které ovšem nejsou ze sýru takového, jaký známe. A protože se Missue specializuje na raw food neboli vitariánství, oba pokrmy jsou připravené ze syrových potravin, maximálně tepelně upravených do 42 stupňů Celsia. Missue tímto způsobem připravuje i pokrmy, které se tradičně smaží či pečou, například chléb nebo karamelizovanou cibuli, často k tomu využívá sušičku potravin.

Raw Pad Thai připravila z kelp nudlí, které jsou vyrobeny z mořských řas, zeleniny a ořechů. Chuť tohoto jídla je téměř nerozeznatelná od oriģinálního Pad Thai, zejména kvůli výraznému zázvoru a koriandru. Sýrové kuličky jsou pak skvělým občerstvením pro přátele a rodinu, navíc je můžete obalit v čemkoliv, podle vaší chuti. Seznam potřebných ingrediencí naleznete níže, na postup se pak podívejte v úvodním videu.

1) Raw vegan Pad Thai

Omáčka

120 g kešu ořechů (namočit přes noc)

50 ml olivového oleje

30 ml tamarindové omáčky

1/2 limetky

50 g tahini

2 stroužky česneku

chilli paprička

40 g zázvoru

70 ml vody

2 datle

Nudle

200 g mrkve

250 g celeru

žlutá a červená paprika

300 g kelp nudlí

jarní cibulka

Ozdoba

bazalka

koriandr

pistácie

chilli paprička

zkaramelizovaná cibule

2) Sýrové kuličky

200 g kešu ořechů

3 stroužky česneku

50 ml olivového oleje

1 citron

70 ml kokosového oleje

2 lžičky himalájské soli

50 g lahůdkového droždí

300 g irského mechu

1 lžička pepře

50 g červené cibule

pažitka

Ozdoba

pažitka

pistácie

vlašské ořechy

sůl

sušený česnek

lahůdkové droždí

Související témata:

Doporučované