Hlavní obsah

Cheb letos podpoří devět nápadů, které vybrali sami obyvatelé města

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Cheb letos finančně podpoří devět návrhů obyvatel na zkrášlení a zlepšení vzhledu města. Ve druhém ročníku takzvaných Meganápadů lidé hlasovali o 17 návrzích.

Článek

Město na návrhy letos vyčlenilo pět milionů korun, stejně jako loni. Letos ale mohly být návrhy až do výše jednoho milionu korun.

„Výsledky hlasování mě velmi potěšily. Jednak do finále postoupilo 17 realizovatelných projektů, což je stejně jako v loňském roce. A zájem hlasujících dokonce překonal loňský rok, kdy jsme i tak byly v republice mezi nejúspěšnější. A zatímco loni hlasovalo 1322 lidí, letos počet hlasujících stoupnul na 1604,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Letos nejvíce hlasů dali lidé záměru na zpracování studie výletní a běžecké trasy okolo přehrady Skalka. Další dva projekty v pořadí se týkají chebského Domu dětí a mládeže, jde o včelín a kontaktní minizoo. Lidem se také líbily návrhy například na ozelenění zastávek MHD, vybudování nových vyhlídek na město, venkovní hřiště, veřejné piano nebo obnovu Hartovy stezky ve Starém Hroznatově.

Do pětimilionové limitu se letos nedostaly ale i návrhy, kterými se zřejmě bude město zabývat i z vlastní iniciativy. Jde například o zpracování studie na nástavbu věže Bismarckovy rozhledny nebo třeba zpracování vizuálního stylu pro město Cheb.

Podle pravidel městské soutěže o Meganápady radnice zpracuje podklady pro uskutečnění vybraných projektů a začne je postupně realizovat. Má na to 18 měsíců. Letos se tak dokončují vítězné projekty z loňského roku, který byl prvním pokusem o takzvaný participativní rozpočet města Cheb.

Reklama

Doporučované