Hlavní obsah

D46 uzavřena. Po srážce u Prostějova je jeden mrtvý

Foto: Hasiči Olomouc/ Twitter

Při nehodě se další tři lidé zranili. „Dva z nich jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu hydraulickými nástroji a předali je záchranářům,“ uvedli olomoučtí hasiči.

Reklama

Nehoda se stala před 5:00 na zhruba 23,5. kilometru ve směru z Brna na Olomouc.

Článek

Na D46 u Prostějova se dnes ráno srazil kamion s osobním autem, při nehodě jeden člověk zemřel. Další tři lidé byli při nehodě zraněni, řekla ČTK mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková. Dálnice je nyní uzavřená v obou směrech, doprava je odkláněna přes Prostějov, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová. Kamion se po nehodě podle webu dopravních informací ŘSD převrátil a leží na boku. Doprava přes město kolabuje, policie nabádá k trpělivosti.

Nehoda se stala před 5:00 na zhruba 23,5. kilometru ve směru z Brna na Olomouc. „Za dosud nezjištěných okolností došlo ke střetu kamionu s osobním vozidlem. Jedna osoba na následky zranění zemřela. V tuto chvíli je dálnice uzavřena v obou směrech a provoz je odkloněn přes město Prostějov,“ uvedla policejní mluvčí.

Při nehodě se další tři lidé zranili. „Dva z nich jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu hydraulickými nástroji a předali je záchranářům. Při vyprošťování jsme využili jak hydraulické nůžky, tak rozpínáky,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Omezení v dopravě bude podle odhadů řídícího důstojníka trvat minimálně celé dopoledne, doplnila mluvčí hasičů. „Na místě máme technický automobil, povoláme chemický speciál kvůli přečerpání paliva,“ dodala.

Policie apeluje na řidiče, aby byli při průjezdu městem obezřetní a ohleduplní. „Dopravní situace je zde komplikovaná a je nutno počítat se zdržením,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Doporučované