Hlavní obsah

Po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli na Rakovnicku dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dodávka dostala smyk na náledí. Ilustrační fotografie.

Reklama

aktualizováno •

Policisté dnes ve Středočeském kraji řešili kvůli namrzlým silnicím větší množství dopravních nehod. K té nejtragičtější došlo u Krupé na Rakovnicku.

Článek

U Krupé na Rakovnicku v pondělí ráno po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé, další dva utrpěli vážná zranění, záchranáři je transportovali do pražských nemocnic. Dodávka se stavebními dělníky dostala smyk a zřítila se z 15 metrů, řekla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Událost se stala kolem 7:45. „K neštěstí došlo na mostě, kde probíhají stavební práce, na mostě se pohybují pouze dělníci a vozidla stavebních firem, dodávka stavební firmy se čtyřmi lidmi měla jet provést nějaké stavební práce, dostali smyk a zřítili se dolů z výšky 15 metrů,“ řekla Richterová.

„Dvěma mužům bohužel na místě nebylo pomoci a lékař u nich musel konstatovat smrt. Další dva byli transportováni se zraněním do pražských nemocnic. U zemřelých kriminalisté nařídili soudní pitvu. Co se týče čtyřčlenné posádky dodávky, všichni byli cizinci,“ dodala pro Seznam Zprávy.

Stavbu zajišťuje Metrostav Infrastructure, účastníky nehody jsou ale podle něj pracovníci subdodavatelské firmy.

„Nejednalo se o zaměstnance naší firmy, šlo o nehodu subdodavatelské společnosti, která na stavbě pracuje. Situace nás každopádně zasáhla a vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl pro Seznam Zprávy tiskový mluvčí Michal Jurman.

Neštěstí se stalo na mostě přes Krupou na silnici I/6 u nádraží Krupá. „Jedná se o staveništní úsek dálnice D6,“ řekla Richterová.

U Krupé buduje Ředitelství silnic a dálnic další úsek dálnice D6 od roku 2022, hotový by měl být letos. Součástí víc než šestikilometrového úseku je mimoúrovňová křižovatka a několik mostů.

Příčinami a okolnostmi události se budou zabývat rakovničtí kriminalisté. Policisté dnes v regionu řeší kvůli namrzlým silnicím větší množství dopravních nehod. Od půlnoci do 9:30 jich bylo přes 70, řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. „Nehody evidujeme napříč celým krajem, ale nejhorší situace byla na dálnici D10, Kutnohorsku a Nymbursku,“ řekla Suchánková. Většina kolizí se obešla bez zranění nebo s lehčími zraněními.

Reklama

Doporučované