Hlavní obsah

Fiala o účasti Udženiji na Soukupově oslavě: Nebyla tam za ODS, je to její soukromá věc

První místopředsedkyně ODS a pražská zastupitelka Alexandra Udženija.

Reklama

Alexandra Udženija (ODS) navštívila páteční oslavu padesátých narozenin Jaromíra Soukupa. Konzervativní politička si tím na sociálních sítích vysloužila silnou kritiku.

Článek

Účast Alexandry Udženiji na oslavě narozenin Jaromíra Soukupa pobouřila řadu voličů ODS, předseda strany Petr Fiala ale v účasti své stranické kolegyně na večírku nic špatného nevidí. „Alexandra Udženija se oslavy neúčastnila za ODS, ale přijala soukromé pozvání,“ uvedl Fiala pro Seznam. „Nikomu neříkáme, s kým se může a nemůže stýkat,“ dodává.

Občanská demokratická strana přitom nemá s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem příliš vřelý vztah. Majitel televize Barrandov ve svých mnoha pořadech často kritizuje tradiční politické strany včetně ODS, občanští demokraté zase odmítají chodit do jeho televize na politické debaty. Soukup navíc v lednu oznámil založení hnutí List Jaromíra Soukupa, skrze které chce naplňovat vlastní politické ambice.

Výrazná tvář ODS a její první místopředsedkyně Alexandra Udženija přesto přijala pozvání na oslavu Soukupových padesátých narozenin, které slavil v pražské restauraci Soho. Kromě Udženiji přišel Soukupovi poblahopřát třeba prezident Miloš Zeman, předseda SPD Tomio Okamura, místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, komunisté Jaromír Kohlíček a Josef Skála, poradce prezidenta Martin Nejedlý nebo zpěvák Tomáš Ortel.

Foto: Facebook / Alexandra Udženija

Reakce Alexandry Udženiji na kritiku za návštěvu padesátin Jaromíra Soukupa.

Na sociálních sítích Udženiju řada lidí za účast na této oslavě kritizuje. „Pardon, ale to je jako kdybych kritizoval komunisty, prosazoval zrušení jejich nedemokratické politické strany a večer s flaškou vodky v ruce křepčil na ÚV,“ napsal na profil pražské političky Lukáš Hodík.

Místopředsedkyně ODS ale odmítá, že by se dopustila něčeho špatného. „Ve svém volném čase si mohu dělat, co uznám za vhodné. Když mě někdo pozve na kulatiny, abych mu popřála, tak považuji za slušnost přijít. Ti, co kritizují a kádrují, by se měli zamyslet nad sebou,“ brání se Udženija na Facebooku a dodává: „Já se tomu spíš směji. Říkám si, jak si ti lidé osvojují právo říkat vám, co byste měli dělat ve svém volném čase. Je to až úsměvné.“

Jaromír Soukup je český podnikatel. Vlastní mediální skupinu Médea, vydavatelství Empresa Media a televizi Barrandov, na které moderuje několik pořadů. V minulosti financoval kampaně několika politických stran. V lednu 2019 ve vlastním pořadu Moje zprávy oznámil, že zakládá politické hnutí List Jaromíra Soukupa.

Reklama

Související témata:

Doporučované